Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Skoleskibet Danmark ligger i øjeblikket i Frederikshavn. Foto: YouTube

Elev på skoleskib ramt af corona - nu sendes besætningen i selvisolation

81 elever har sat kursen mod isolation, efter at en sejler ombord på Skoleskibet Danmark er testet corona-positiv. Eleven er sandsynligvis blevet smittet under et havneophold i Finland.

Af Sara Sulkjær |

Én elev på Skoleskibet Danmark er den 6. august konstateret COVID-19-positiv.

Derfor er der i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen, Frederikshavn Kommune og Skoleskibets nødberedskab iværksat en række initiativer for at forebygge og inddæmme eventuel smittespredning.

Det skriver skoleskibet i en pressemeddelelse.

31 elever fortsat ombord

Otte elever befinder sig allerede hjemme i selvisolation. Andre 41 elever er afmønstret skibet og indkvarteret i isolationsboliger, som er stillet til rådighed af Frederikshavn Kommune.

De resterende 31 elever er fortsat ombord på skibet, som ligger langs kaj på Flådestation Frederikshavn.

Efter vejledning fra Styrelsen for Patientsikkerhed og Testcenteret i Nordjylland testes alle, som fortsat befinder sig i Frederikshavn den 7. august 2020 i Hjørring, inden selvisolation i eget hjem.

Foruden eleverne er 15 besætningsmedlemmer ombord, som ligeledes skal testes, inden de skal i selvisolation.

Kriseberedskab ombord

Skibet forlod Frederikshavn den 11. juli 2020, hvor alle ombordværende var testet negative. Det formodes derfor, at smitten kom ombord under et havneophold i Mariehamn, Finland den 20. – 22. juli.

- Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedrørende forebyggelse og inddæmning af udbredelsen af COVID-19 er fulgt hele vejen igennem, understeger skoleskibet efter den ærgerlige hændelse.

I samarbejde med Uddannelses- og Forskningsministeriet og Sundhedsstyrelsen blev der inden skibets påmønstring udarbejdet særlige COVID-19-retningslinjer for dagligdagen ombord på skibet, herunder også et særligt COVID-19-kriseberedskab for skibet, som supplement til det almindelige nødberedskab.

Sejlplanerne for skibet er ligeledes løbende justeret i overensstemmelse med myndighedernes rejsevejledninger.

content-loader
content-loader
content-loader