Gå til hoved-indhold
Tur
Skoleskibet Danmark er 77 meter langt og sejler på togter i hele verden. Foto: Skoleskibet Danmark / Facebook

Skoleskibet Danmark sejler igen efter coronaudbrud

Hverken elever eller besætningsmedlemmer er ramt af corona, efter at en elev i sidste uge blev testet positiv. Skoleskibet sejler nu videre, men holder sig nær de danske farvande.

Af Sara Sulkjær |

En aktiv, udendørs livsstil holder ikke coronavirussen på afstand. Det måtte besætningen på Skoleskibet Danmark sande, da en elev den 7. august blev konstateret COVID-19-positiv.

Alle elever og besætningsmedlemmer på skoleskibet blev i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen, Frederikshavn Kommune og Skoleskibets nødberedskab efterfølgende sat i selvisolation for at forebygge og inddæmme eventuel smittespredning.

Elever påmønstrer igen

En uge senere er alle ombordværende testet COVID-19-negative - også den person, der blev konstateret positiv i henhold til Sundhedsmyndighederne retningslinjer.

Alle elever med to negative tests påmønstrer i øjeblikket skibet og kan således færdiggøre deres uddannelse ombord.

- Vi har mødt utrolig stor støtte og forståelse for situationen fra såvel elever, pårørende og besætning. Samtidigt har vejledning og support fra sundhedsmyndigheder regionalt og nationalt været i top. Frederikshavn Kommune stillede i løbet af få timer isolationsboliger til rådighed for skibet, og pårørende medvirker til transport af eleverne med kun få timers varsel. Vi er imponerede over den indsats, alle har ydet og taknemmelige for, at ingen er COVID-19-positive, understreger direktør for Martec og Skoleskibet Danmark, Pia Ankerstjerne i en pressemeddelelse.

Fortsætter nær Danmark

Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedrørende forebyggelse og inddæmning af udbredelsen af COVID-19 er fulgt hele vejen.

I samarbejde med Uddannelses- og Forskningsministeriet og Sundhedsstyrelsen er der udarbejdet særlige COVID-19-retningslinjer for dagligdagen ombord på skibet, herunder også et særligt COVID-19-beredskab for skibet, som supplement til det almindelige nødberedskab.

Sejlplanerne for skibet bliver løbende justeret i overensstemmelse med myndighedernes rejsevejledninger, hvorfor skibet i den kommende periode blandt andet vil sejle i nærliggende farvande.

Eleverne afslutter deres uddannelse den 11. oktober 2020.

content-loader
content-loader
content-loader