Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Peter Kiær, medejer af Seaside Cabin, har haft glæde af den fynske ordning. Foto: PR-foto

Maritime iværksættere over hele landet får glæde af klippekort-ordning

Flere sydfynske maritime iværksættere har fået styr på strategien med et klippekort til gratis rådgivning. Coronakrisen gør nu ordningen landsdækkende.

Af Sara Sulkjær |

En klippekort-ordning med gratis rådgivning. Et tiltalende og prisbilligt koncept, som to mindre maritime virksomheder i det sydfynske, JAR Marine Consult og Seaside Cabin, har benyttet sig af.

I spidsen for førstnævnte står iværksætter Jan Rindebæk, der havde gavn af ordningen, da han ved årsskiftet stiftede sin egen virksomhed, JAR Marine Consult efter 25 år som ansat i shippingbranchen.

- Det er de mest effektive rådgivningstimer, jeg nogensinde har haft. Uden dem havde jeg ikke haft styr på, hvordan jeg strategisk ville forme min virksomhed med alt fra værdier til sammenhæng mellem ydelser og til en fremtidig exitplan, understreger Jan Rindebæk i en pressemeddelelse.

Husbåd som studiebolig

Rindebæk sprang ud som selvstændig, da hans kone fik job i Svendborg. Der havde de begge studeret, og der ville han også gerne arbejde ud fra. Han havde opdaget, der var behov for projektledelse, når rederier installerer systemer til røgrensning eller ballastvand, og siden har der været bud efter ham.

- I andet halvår skal jeg udvide med agenturdel og serviceaftaler, og den plan har konsulenten hjulpet med mig at få på plads gennem klippekortet, forklarer Jan Rindebæk.

Virksomheden Seaside Cabin har fået et klippekort til strategisk rådgivning om at kommercialisere deres ’opfindelse’. Det er en lille husbåd, der kan ligge i havne og bruges som studie- eller fritidsbolig. Den adskiller sig ved være så kort, at den overholder regler som en lystbåd og ikke som et hus, ligesom den kan transporteres som en 20 fods container. Og så er den udført med træaptering i et skandinavisk design.

- Vi kommer til at anvende klippekortet til blandt andet rådgivning om at nå frem til relevante personer hos kommuner med havne, hvor vi vil passe ind, siger Peter Kiær, der sammen med vennen Peter Hansen ejer og driver Seaside Cabin.

Landsdækkende under coronakrisen

Sædvanligvis er det kun sydfynske virksomheder, der kan benytte tilbuddet fra organisationen ShareFifty5. Men under coronakrisen udvides tilbuddet om klippekort til rådgivning til at dække hele landet.

- Krisen er en usædvanlig situation. Derfor har vi fået ok til at tilbyde klippekort til rådgivning til iværksættere og SMV’er over hele landet, siger projektleder Charlotte Kirkegaard Flugt fra ShareFifty5.

Med et klippekort i hånden kan en maritim virksomhed købe rådgivning hos en konsulent i henholdsvis 10 eller 20 timer til en timepris på 900 kr.

- Det kan være hos en advokat, en revisor, en marketingekspert eller en strategisk rådgiver. Vi kan henvise til rådgivere fra vores store netværk, men man kan udmærket vælge en selv, forklarer Charlotte Kirkegaard Flugt.

Der er gode erfaringer med klippekortet fra en række sydfynske maritime virksomheder, og hun opfordrer interesserede virksomheder til at søge hos ShareFifty5 hurtigt, da antallet er klippekort er begrænset.

Læs mere om ShareFifty5 her.

content-loader
content-loader
content-loader