Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ungdommen har allerede gjort deres indtog i den nationale sejlsportsliga. Nu får de også deres eget stævne på Øresund. Foto: Sejlsportsligaen / Frederik Sivertsen

Danmarks første ligastævne for unge sejles ud for Sletten til august

Ungdomssejlerne får i 2020 deres helt egen liga-dyst. Sletten Bådeklub bliver værter for eventen, der sejles i Sejlsportsligaens J/70'ere. Det er op til de unge selv at samle besætningerne.

Af Sara Sulkjær |

Når havet er opvarmet, og landets klasselokaler har budt eleverne velkomne efter en lang sommerferie, kan ungdomssejlerne for første gang se frem til deres helt eget J/70-ligastævne i dansk farvand. 

Det sker den 21. til 23. august ved Sletten Bådeklub nord for København, hvor 18 hold kan være på startlinjen.

Koncept fra ligaen

Mens J/70'erne stilles til rådighed af Sejlsportsligaen, må deltagerne selv finde sammen i fire eller fem mand store besætninger, der skal dyste om den samlede sejr over de øvrige ungdomssejlere:

- Vi sørger for baneleder, umpire og ribs, helt som man kender det fra Sejlsportsligaens koncept, lover arrangørerne forud for stævnet.

Flere af de unge sejlere kender således konceptet indefra, da en del af dem har trådt deres skridt i både 1. og 2. division, enten med deres lokale klubhold eller gennem ungdommens Youngsters-netværk.

Udenlandske sejlere i anden række

For en plads i en af J/70-bådene ved stævnet i Sletten må den enkelte sejler slippe 800,00 kroner, således at den samlede pris for et fire mand stort team løber op på 3.200,00 kroner.

Såfremt der ikke er nok danske besætninger, der udviser interesse for stævnet, overlades pladsen til udenlandske sejlere. 

Det er frem til mandag den 17. august kl. 14.00 muligt at tilmelde sig ungdomsligastævnet her.

content-loader
content-loader
content-loader