Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Nye såvel som gamle sejlere har i skolernes ferie mulighed for at tilbringe timevis på vandet i forbindelse med klubbernes sommeraktiviteter. Foto: Dansk Sejlunion

1000 børn og unge bruger de længe ventede feriedage på vandet

Sommerferien står endelig for døren. Det betyder masser af tid til at sejle - og det er der heldigvis mange børn og unge, der benytter sig af. Ikke mindst i sejlklubbernes sommeraktiviteter.

Af Sara Sulkjær |

T-shirts og drikkedunke i kassevis er i disse dage på vej ud til de sejlklubber, der arrangerer sommeraktiviteter for børn og unge hen over de kommende uger. 

Allerede i dag, den 28. juli, skydes den første camp i gang - i Flensborg såmænd. Det skriver Dansk Sejlunion til bådpressen.

Flensborg Yacht Club samarbejder med Sønderborg Yacht Club, Gråsten Sejlforening og Haderslev Sejl Club om campen, der således får deltagelse af både danske og tyske unge. 

Stort rykind fra første ferieuge

Ikke kun i Sønderjylland byder den første ferieuge (uge 27) på sommeraktiviteter. Flere andre steder i landet følges trop - i Middelfart, Faaborg, Thurø, Bork, Skanderborg, Vejle, Kaløvig, Kolding, Herslev, Rørvig, Holbæk og Rungsted (KDY). 

Herefter fortsætter aktiviteterne hen over hele sommerferien - blandt andet i Yachtklubben Furesøen, der har sommersejlads hver uge fra 8. juli til 9. august. I alt er rundt regnet 1000 børn og unge tilmeldt sommeraktiviteter i sejlklubberne. Et tal, der holder samme niveau som de seneste år. 

Aktiviteterne skelner mellem "sommersejlads", der foregår i dagtimerne, og "sommercamps", hvor sejlerne er indlogeret i hele perioden. 

Flere unge deltager

Tendensen har de seneste år været, at stadig flere aktiviteter overgår til sommercamps - hvilket alt andet lige betyder endnu flere sejladstimer på vandet. Det betyder også, at flere "unge" - og ikke kun børn - finder vej til aktiviteterne.  

En anden positiv tendens er, at mange af de unge på camps'ene med tiden påtager sig frivillige roller som ledere og medhjælpere, ikke kun i fremtidige camps, men også i de løbende klubaktiviteter. 

Sommeraktiviteter er derfor både udviklende for unges færdigheder og fællesskaber og samtidig et godt springbræt ind i de frivillige lederopgaver, hvor klubberne konstant er på udkig efter nye ansigter. 

- Dansk Sejlunion har et erklæret, strategisk mål om at åbne sejlsporten for flere unge, der interesserer sig for sejlads i bred for stand - også ud over kapsejlads - og i dét perspektiv er sommeraktiviteterne blandt de vigtige tiltag, erklærer unionen. 

Se oversigt over Dansk Sejlunions sommeraktiviteter her.

content-loader
content-loader
content-loader