Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Alle kan gratis deltage i 2 ture hos Sejl og Studér, derefter skal man melde sig ind i Kolding Sejlklub, hvis man vil fortsætte. PR-foto

Sejl og studér - og få del i et nyt fællesskab i Kolding

Sejl og studér er et koncept, som allerede er udbredt i flere andre sejlklubber i Danmark. I Kolding har tre unge, Karoline, Christoffer og Pia, slået sig sammen om at udbrede konceptet. - Hovedformålet er at få flere unge på havet, forklarer Karoline Thomsen.

Af Cille Rosentoft |

Karoline Thomsen flyttede til Kolding for et år siden. Hun skulle studere og savnede at sejle.

Sejlads har været en stor del af hendes liv, og som tilflytter i en ny by var det oplagt at søge selskab og netværk i Kolding Sejlklub. Så det gjorde Karoline. Det er der kommet Sejl og Studér ud af - og dermed er der kommet endnu flere unge på havet.

Kom og snus til havet

Sejl og studér er et koncept, som vi også kender fra andre sejlklubber i Danmark. I Kolding er det de tre unge mennesker, Karoline, Christoffer og Pia, der har slået sig sammen om at udbrede konceptet.

Sejl og Studér opstod i Kolding for omkring ét år siden, men de tre ildsjæle har sat sig for at sprede  konceptet endnu mere, så flere unge kunne komme på havet.

- Hovedformålet er at få flere unge på havet. At lade de unge snuse til havet og til sejlads, for at de derved kan tage stilling til, om det er noget for dem, understreger Karoline og fortæller, at mange efterfølgende melder sig ind i Kolding Sejlklub:

 - Og det er jo dét, vi håber vil ske - så det er allerede en succes.

Sejlads i J/80'er hver tirsdag

I Kolding sejles hver tirsdag mellen klokken 16.30 og 19.00, hvor alle mellem 16 og 30 år er velkomne til at møde op. Der kommer både folk med og uden erfaring, når der sejles i J/80 med maksimalt fem personer ombord.

På bådene er altid én skipper med duelighedsbevis og instruktørbevis samt én hjælpeinstruktør, der skal have erfaring, men ikke nødvendigvis duelighedsbevis.

- Man kan altså få lov til at komme og være helt ny, understreger de unge initiativtagere.

Alle kan gratis deltage i to ture hos Sejl og Studér, hvorefter man skal melde sig ind i Kolding Sejlklub, hvis man ønsker at fortsætte.

Et fællesskab på havet

Med Sejl og Studér ønsker de tre unge at udfordre forestillingerne om den traditionelle sejlerverden. En sejlerverden, der af de unge primært opleves som bestående af mænd.

De savner de unge kvinder og er bekymrede for, om kvinderne kan blive skræmt væk. Med Sejl og Studér er håbet at fange de unge kvinder, som måske har nemmere ved at træde ind i denne verden, når det sker i Sejl og Studérs rammer. Karoline forklarer:

- Jeg tror, det giver noget, at man er alderssvarende. I sejlsporten er der en opfattelse af, at det kun er ældre mænd, der sejler. Men det er faktisk også unge. Vi opbygger et fællesskab. Et nyt netværk, så man eksempelvis som tilflytter ikke kun skal snakke studie hele tiden. Sejlsport giver noget andet. Noget vigtigt.

Den unge kvinde er derfor også klar i spyttet, når hun forklarer, hvorfor man skal sejle en tur med i Sejl og Studér: 

- Kom for det sociale og kom for at prøve noget nyt. Slå hovedet fra, kom ud på vandet og nyd det. Du kan jo bare tage med en enkelt gang. Du binder dig ikke til noget, understreger hun.

Opfordringen er hermed givet videre. Du kan læse mere om Sejl og Studér i Kolding på deres Facebookside eller følge med på Instagram.

content-loader
content-loader
content-loader