Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Arrangørerne har sat et loft på 60 både og forventer, at der bliver rift om pladserne. Foto: Peter Brøgger/DH-DM

DH-DM 2021 i Juelsminde i september er i støbeskeen

Ovenpå den nødvendige corona-aflysning af DH-DM 2020, har arrangørerne lagt skuffelsen bag sig og melder klart skib til 2021, der sejles i Juelsminde den 9. – 12. september 2021. 60 både må sejle med.

Af Troels Lykke |

Styregruppen for DH-DM bestående af medlemmer fra Juelsminde, Snaptun og Horsens Sejlklubber måtte i foråret sande, at det på grund af Corona-situationen ikke var muligt at afvikle DH-DM i 2020.

Det har heldigvis ikke fået arrangørerne til at miste lysten til at arrangere stævnet, nærmere tværtimod. Eventleder Tue Andersen fra Snaptun Sejlklub udtaler:

”Vi havde glædet os helt vildt til at følge op på succesen fra 2019, og havde en masse ideer til, hvordan vi kunne optimere afviklingen i 2020. Det var derfor selvfølgelig et stort tilbageslag, at vi måtte aflyse, men vi arbejder videre og kommer endnu stærkere tilbage i 2021”, siger eventlederen, der udover at være arrangør også er aktiv skipper i Grand Soleil 43 FeOs fra Snaptun.

Opgavefordeling er klar

Arrangørerne bag DH-DM er de østjyske sejlklubber Horsens, Snaptun og Juelsminde i samarbejde med Dansk Sejlunion, og samarbejdet fungerer fortsat rigtig fint siger eventlederen.

”Samarbejdet har fundet ind i en rigtig god gænge. Vi ved hvor vi har hinanden og opgavefordelingen er klar for alle. Samtidig oplever vi en stor opbakning fra sejlunionen og ikke mindst sejlerne, som giver os det moralske rygstød til at give den en ekstra skalle” fortsætter Tue S. Andersen.

September giver flest deltagere

Styregruppen har valgt at afvikle 2021-udgaven i september måned, og det er der flere grunde til siger eventlederen:

”Selv om vi er tidligt ude, er der allerede nu fastlagt en del aktiviteter i august/september 2021, både lokalt i Juelsminde og i Sejlerdanmark. Vi føler os overbeviste om, at vi ved den valgte dato giver flest mulige mulighed for at deltage, og vi glæder os til at byde dem velkommen i Juelsminde” fortsætter Tue Andersen.

Loft på 60 både

Arrangørerne har sat et loft på 60 både og forventer, at der bliver rift om pladserne.

Tue Andersen oplyser, at loftet er lavet efter samråd med Juelsminde Havn og skal sikre, at alle får en god oplevelse.

Tue Andersen tilføjer:

”Det har altid været udgangspunktet, at DH-DM skal have sejlerne i centrum. De må gerne føle, at de bliver lidt forkælede, og for at vi kan fastholde den følelse, skal vi have både plads og overskud til at give stævnet det strejf af eksklusivitet, som vi kan se at sejlerne sætter pris på”. Eventlederen afslutter med at oplyse, at tilmeldingen forventes åbnet i starten af det nye år.

Følg med på stævnehjemmesiden www.dh-dm.dksamt på facebook, hvor der løbende kommer ny information om stævnet.

Snaptun Sejlklub                      Juelsminde Sejlklub                 Horsens Sejlklub                          Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader