Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Sejlklubberne har en helt særlig forpligtelse til at udvise samfundssind og gå forrest i bestræbelserne på at undgå smittespredning, siger Christian Lerche fra Dansk Sejlunion. Foto: Peter Brøgger

DH-DM 2020 i Juelsminde aflyses pga. Covid-19

Arrangørerne bag DH-DM har med udgangspunkt i regeringens seneste udmelding valgt at aflyse, selvom stævnet først sejles senere i august. - Det ville virke forkert, hvis vi holder et stævne med 5-600 mand, når andre større forsamlinger er aflyst, fortæller eventleder.

Af Troels lykke |

Sejlsport er noget vi gør for sjov - modsat mange andre ting i denne Corona-tid. Så selv om det var en svær beslutning at aflyse, er arrangørerne bag DH-DM ikke i tvivl om, at det er den rigtige.

Eventleder Tue S. Andersen fra Snaptun Sejlklub forklarer i en pressemeddelelse. 

"Vi var i fuld gang med at arrangere årets sejlads, og med knap 60 tilmeldte både allerede i marts måned og med god opbakning fra sponsorerne, så det virkelig ud til, at vi kunne få stablet et rigtig fedt arrangement på benene. Alligevel var vi ikke i tvivl om, at en aflysning er den eneste rigtige beslutning. Det ville virke forkert, hvis vi holder et stævne med 5-600 mand, når andre større forsamlinger som festivaller, markeder mv. er aflyst - HELT forkert" fortæller eventlederen.

Vil holde krudtet tør til næste år

Aflysningen bakkes også op af stævneleder og formand for Juelsminde Sejlklub Martin Frimer:

"Vi kommer givetvis til at skuffe en masse forventningsfulde sejlere og sponsorer, men vi føler os overbeviste om, at alle godt kan forstå vores beslutning og håber, at man vil holde krudtet tør til næste år, hvor vi bare vil være endnu mere motiverede for at lave et godt arrangement" fortæller Martin Frimer, der dermed også lover, at arrangørerne trods aflysningen er klar på at lave DH-DM 2021.

Dansk Sejlunion: Sejlklubber skal vise samfundssind

Hos Dansk Sejlunion, der er medarrangør af DH-DM sammen med de tre østjyske sejlklubber i Snaptun, Juelsminde og Horsens, er der forståelse for beslutningen. Christian Lerchesiger:

"Vi synes selvfølgelig at sejlsport er vigtigt, men har også en holdning om, at idrætsforeninger - herunder sejlklubberne – har en helt særlig forpligtelse til at udvise samfundssind og gå forrest i bestræbelserne på at undgå smittespredning. I sidste ende er det arrangørklubberne, der har ansvaret for afviklingen af stævnet, men på med den seneste udmelding fra regeringen har vi stor forståelse for, at man har valgt at aflyse i år" afslutter direktøren for Dansk Sejlunion.

Arrangørerne vil senere på året udmelde en dato for afvikling af DH-DM 2021.

Snaptun Sejlklub                     

Juelsminde Sejlklub                

Horsens Sejlklub                         

Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader