Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bekking håber på at deltage i jorden rundt i The Ocean Race næste år. PR-foto
Kapsejlads
Jens Dolmer, tv. og Bouwe Bekking er blandt verdens bedste jordomsejlere. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Der bliver mål i Aarhus. Foto: Volvo Ocean Race

Jordomsejlerne Bekking og Dolmer vil med kendisser slå Round Denmark Race-rekord  

Den ottedobbelte Volvo Ocean Race-skipper, dansk/hollænderen Bouwe Bekking og Jens Dolmer, tjekker lige nu vejrprognoserne for de kommende uger med gasterne Katja Salskov-Iversen, Emil Midé Erichsen og Theis Erichsen. Der sejles på VO 65'er. Målgang i Aarhus efter 775 sømil.

Af Troels lykke |

Bouwe Bekking, Jens Dolmer, Katja Salskov-Iversen, Emil Midé Erichsen og Theis Erichsen er standby.

VO65'eren Childhood1 ligger klar forud for et rekordforsøg på den nye Round Denmark Race-offshoredistance på 775 sømil (1435 km) med mål i Aarhus. Banen er indstiftet af Sailing Aarhus, Aarhus International Sejlsportscenter og Shorthand ECM.

Rekorder er mystiske

Det er en af offshore-sejlsportens helt store superstjerner, den ottedobbelte Volvo Ocean Race-skipper, Bouwe Bekking, der lige nu tjekker vejrprognoserne for de kommende uger. Han er på udkig efter det optimale vejrvindue for at sætte en eftertrykkelig Round Denmark Race-rekord.

Det bliver nærmest en Le Mans-start, når Bekking og besætning smider trosserne og krydser startlinen ud for Rømø mellem den 20. og den 30. juni.  

Bekking håber at kunne sætte en stærk rekord og dermed en referencetid, som vil lokke andre stærke offshore-syndikater til i de kommende år. Ikke mindst frem mod 2022, hvor Aarhus er blandt målbyerne for The Ocean Race.

- Rekorder har altid været omgivet af en form for mystik, og Round Denmark Race-banen har potentialet til at blive blandt de mytiske distancer. Som sportsmand oplever jeg, at lysten til at slå rekorder altid har været og altid vil være til stede. Det er det, der driver os, siger Bouwe Bekking.     

Kurs mod Fjerne kyster brødrene er med

Brødrene Emil Midé Erichsen og Theis Erichsen, som de fleste danskere kender fra TV2's udsendelser Kurs mod Fjerne Kyster og Kurs mod Nord, er med på Childhood1 som OBRs (On Board Reporters).

Deres rolle bliver at dokumentere rekordforsøget for projektets sponsor, Childhood1.

Der vil også være andre danske topsejlere om bord, blandt dem den erfarne storbådsejler Jens Dolmer og Katja Salskov-Iversen, der har en OL-bronzemedalje fra 2016 i 49erFX med i bagagen.

Aarhus som offshorecenter

Sejladsen bliver en forløber for de kommende års satsning, der vil revitalisere offshore-kapsejlads i Danmark og Nordeuropa.

Fra 2021 bliver den første udgave af Round Denmark Race sejlet som en regulær kapsejlads med samlet start og et fastsat starttidspunkt fra Arhus samt måltagning samme sted.

Denne sejlads bliver for single- og doublehanded (solo og to personer om bord) og for både med fuld besætning.

Det er eventmager og journalist Morten Brandt fra Shorthand ECM, der har udviklet sejladsen, og som arrangerer den i samarbejde med Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

- Vi er ekstremt stolte af, at Bouwe Bekking og Childhood1 finder Round Denmark Race-rekorden så interessant, at han vælger at sætte referencetiden, som fremtidige udfordrer skal forsøge at slå. Vi er også meget tilfredse med, at vi på denne måde kommer til vise offshore-banens mange kvaliteter. Jeg er sikker på, at Bouwe og Childhood1s sejlads vil inspirere mange til at prøve kræfter med ægte havkapsejlads i 2021, siger Morten Brandt.

Fakta:

Om Round Denmark Race Record-banen

Rekordforsøget kan ses om en enkeltstart, hvor skipper og navigatør vælger tidspunktet for starten.

Det gælder om at finde en lavtrykspassage, som drejer med båden rundt på banen, som på den måde så vidt muligt undgår at skulle sejle på kryds op mod vinden. Startlinjen er en position i Nordsøen ca. ud for Rømø.

Herfra går det nordover forbi Danmarks vestligste punkt ud for Blåvandshuk, videre mod Skagerrak og det nordligste punkt Skagen.

Herfra mod sydøst over Kattegat gennem Øresund. Så næsten stik øst ud i Østersøen til Danmarks østligste punkt ved Christiansø. Herefter rundes Bornholm, inden det går mod vest forbi Gedser Odde, Danmarks sydligste punkt.

Derfra går det op gennem Langelandsbæltet, videre til Storebælt, nord om Samsø, inden der er målgang i Aarhus ud for Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Banen kan sejles enten med eller mod uret, men lavtrykspassagerne dikterer med stor sandsynlighed sejlads med uret.  

Om The Ocean Race 2021-22

Den kommende udgave af The Ocean Race, tidligere kendt som Volvo Ocean Race, skydes i gang i 2021. Sejladsen rammer Aarhus i foråret 2022 på en af havkapsejladsens ni etaper – de såkaldte stopovers.

Der bliver målgang i Aarhus, hvor byen og eventpladsen foran DOKK1 vil være klædt på til den største sejlsportsfolkefest, Danmark nogensinde har set.

Om World Childhood Foundation

Childhood Foundation er grundlagt af den svenske dronning Silvia. Fondens formål er at beskytte børn mod seksuelt og andet misbrug. Hovedformålet er at skabe opmærksomhed og brand awareness om World Childhood Foundation. 

Round Denmark Race og Covid19  

På grund af corona-virus vil Childhood1 ikke lægge til kaj i Aarhus. Ingen af de udenlandske sejlere om bord vil gå i land.

Det bliver med andre ord de danske besætningsmedlemmer, der bliver sejlet i land for at fortælle i detaljer om rekordsejladsen.

content-loader
content-loader
content-loader