Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vo65eren Childhood skal snart Danmark Rundt. PR-foto

Bekking, Dolmer og tv-kendisser gør klar Danmark Rundt på 775 sømil

Cirka søndag den 28. juni vil Bouwe Bekking forsøge at sætte rekord på Danmark Rundt-distancen, Round Denmark Race Record. En rekord, de helt sikkert slår, det er nemlig første gang ruten sejles, med start ud for Rømø og mål ud for Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Af Troels lykke |

Det danske sommervejr kan være lune- og svigefuldt. Det gælder ikke mindst, når man skal ud på en 775 sømil lang rute, der runder Danmarks fire yderste verdenshjørner. Sejlere, der ønsker at slå rekorden, er på udkig efter et lavtryk, der drejer med uret rundt på banen.

Hollandske Bouwe Bekking, der er bosiddende i Danmark, og hans besætning har været på standby siden den 20. juni.

Start cirka 28. juni 

Og det ser fortsat ud til, at holdet om bord på den lynhurtige VO 65'er, Childhood 1, vælger at vente endnu nogle dage, inden det går løs. Således viser vejrprognoserne nu, at et gunstigt vejrvindue åbner for en start omkring den 28. – 29. juni.

- Lige nu ser det ud til, at vi hverken skal starte for tidligt eller for sent. Således er den hurtigste prognose med en tidlig morgenstart den 29., men risikoen er her, at vi løber tør for vind til sejladsens finale, siger Bouwe Bekking i en pressemeddelelse fra Morten // Shorthand. 

5 danskere om bord

Danskerne Jens Dolmer, Katja Salskov-Iversen, Emil Midé Erichsen og Theis Erichsen er om bord på sejladsen.

De to brødre er med som On Board Reporters og skal dokumentere rekordforsøget for Childhood Fonden, mens Jens Dolmer og Katja Salskov-Iversen får nøgleroller om bord qua deres erfaringer fra havkapsejlads og OL.

Udover Katja Salskov-Iversen er der to hollandske kvindelige sejlere om bord, hvilket gør, at kønsfordelingen om bord kommer meget tæt på de nye besætningsregler til det kommende Ocean Race, der i parentes bemærket lægger vejen forbi Aarhus i 2022.  

Start og mål i Danmark

Starten for den nye Danmark Rundt-distance foregår tæt på overgangen fra tysk til dansk territorialfarvand ud for Rømøs sydlige del, mens målet ligger i Aarhus.

Undervejs passeres Danmarks vestligste, nordligste, østligste og sydligste punkter. Dermed har sejladsen både start og mål i dansk farvand.

Følg med via tracking  

Arrangørerne af Round Denmark Race er Aarhus Internationale Sejlsportcenter, Sailing Aarhus og Shorthand ECM.

De dækker rekordforsøget live, mens det sker fra Sejlsportscentret i Aarhus, hvor der bliver daglige opdateringer, billeder og interviews fra Childhood1 med sejlerne og med aktuelle gæster.

Det foregår på facebook.com/danmarkrundtsinglehand/ og rounddenmarkrace.com

Vind et Wild Card til Round Denmark Race inshore 2021

Arrangørerne bag Round Denmark Race udlodder desuden et startnummer til næste års Round Denmark Race.

Vinder bliver den, der tager det bedste billede eller videobid på under 60 sekunder af Childhood 1 under rekordsejladsen. Det gælder derfor om at følge med på trackingen for at være klar til at fange Childhood1 og besætning på vej rundt om Danmark.

Send billede eller video til info@rounddenmarkrace.com.

content-loader
content-loader
content-loader