Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Lige der er der to meters afstand, men ellers sejler 49erne helt tæt. Foto: Sailing Energy

Dansk Sejlunion til Ekstra Bladet om stævneforbud: - Ualmindeligt tåbeligt

- Det er ualmindeligt tåbeligt, at det (forbuddet, red.) også gælder på vandet, når vi har aktiviteter med meget god afstand mellem bådene. Det er jo svært at forklare, hvordan der skulle være nogen som helst smittefare fra båd til båd, siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion.

Af Troels lykke |

Nyheden torsdag om at en række sportsgrene igen kan starte op vakte glæde hos en række sportsglade danskere og ikke mindst udøvere. Det er dog ikke alle, der har lige stor glæde af den positive melding.

For hos Dansk Sejlunion er situationen en helt anden. Kravet om to meters afstand mellem hinanden og forsamlingsforbuddet mod at være mere end ti personer gælder nemlig også aktiviteter på vandet.

Det betyder, at klubberne og forbundet ikke har mulighed for at afholde stævner som kapsejlads eller lignende. Dog må den enkelte sejler godt tage ud og sejle alene.

Tåbeligt

Forbuddet falder bestemt ikke i god jord hos Dansk Sejlunion, der slet ikke forstår, hvorfor klubberne ikke må genoptage konkurrencerne, selvom de rent faktisk godt kan opfylde kravene.

- Vores store udfordring er jo det her ti personers forbud, som tilsyneladende også gælder på vandet. Vi har dog meget, meget svært ved at se, at forbuddet også skulle gælde på vandet. Det giver ingen mening, siger Dansk Sejlunions direktør, Christian Lerche, til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Der kommer forskellige udmeldinger løbende fra politiet, men der er jo ikke nogen sejler, der kan forstå, at det skulle være et problem, hvis 25 eller 50 mennesker sejler rundt ude på en stor kapsejladsbane i frisk vind og med god afstand mellem bådene.

Synes I, det er åndssvagt og vanvittigt?

- Det er hvert fald ualmindeligt tåbeligt, at det også gælder på vandet, når vi har aktiviteter med meget god afstand mellem bådene. Det er jo svært at forklare, hvordan der skulle være nogen som helst smittefare fra båd til båd.

Kilde: eb.dk

content-loader
content-loader
content-loader