Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der må maximalt deltage fem både med maximalt to personer i hver båd i Lemvig. Her ses Gerlach og besætning i en Drabant 24 under Classic Fyn Rundt i 2018. Foto: Troels Lykke

Lemvig Sejlklub har corona-løsningen til kapsejlads: Fem både med kun to personer i hver båd

Sådan klarer man, at kun ti personer må mødes. - Vi har taget hele ugen i brug, forstået på den måde, at vi sejler aftenkapsejlads fire aftener om ugen i stedet for én, fortæller Knud Kristian Wrist fra sejladsudvalget i Lemvig Sejlklub til Folkebladet Lemvig.

Af Troels lykke |

Lemvig Sejlklub har efter anbefalinger fra Dansk Sejlunion stoppet en aftenkapsejlads fornylig, hvor ti personers forsamlingsreglen angående Covid-19 ellers blev overtrådt.

Men nu har jyderne udtænkt et nyt format, der gør, at kapsejlerne lovligt kan komme på vandet og konkurrere. Det gøres ved, at de mindre både uden spiler startermmandag aften. Der må maximalt deltage fem både med maximalt to personer i hver båd.

Tirsdag aften starter både med spiler – og de samme max-regler gælder.

Onsdag aften starter større både uden spiler – og det samme torsdag aften, idet der her var tilmeldt 11 både, skriver Folkebladet Lemvig.

Får gruppe-sms først

Deltagerne får en gruppe-sms med banenummeret og skal straks svare tilbage, om man er med.

Kommer der mere end fem svar tilbage, så får den, der svarede sidst, besked på, at den ikke kan deltage denne aften. Praksis viser dog, at det ikke er alle både, der møder op hver gang, så det vil formentlig ikke blive nødvendigt.

Bådene har fået et GPS-starttidspunkt, og man skal selv sørge for at starte til tiden. Når man går i mål, skal man sende en sms med GPS-måltiden. På denne måde er der ingen officials på havnen, da det kan ordnes hjemmefra.

Til Folkebladet Lemvig fortæller Knud Kristian Wrist:

- Vi lader dog et kamera med urvisning køre, så eventuelle protester om forkerte tidspunkter kan tjekkes.

Håber på, at forsamlingsforbud forhøjes til 50

Han forklarer videre:

- Ændres forsamlingsforbuddet i juni til for eksempel 30 personer, kan vi nøjes med at sejle to aftener, og bliver det 50 personer, kan vi alle sammen sejle én aften, når blot der højst er to personer i hver båd, siger han til avisen.

Kilde: Folkebladet Lemvig

content-loader
content-loader
content-loader