Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ylvaen kom til i midten af 70erne. Foto: Chris Grossmann
Kapsejlads
Ylvaen kom til i midten af 70erne. Foto: Chris Grossmann

Danmarksmesterskab for Ylva i Flensborg bliver heldigvis til noget

Der har længe været tvivl om, hvorvidt Flensborg Yacht Club kunne arrangere mesterskabet for Ylva-klassen, men nu er det afgjort, lyder det fra den dansk-tyske sejlklub. Kampen forventes at stå mellem familien Borg og Pehrson. På restaurant skal sejlere bære mundbind.

Af Troels Lykke |

Som ét af få arrangementer, der var planlagt i genforeningsåret, aflyses Danmarksmesterskabet i Ylva-klassen ikke. Kapsejladsen afholdes i stedet som planlagt under mottoet "Sejlads uden grænser”.

Det sker i dagene fredag den 14. og lørdag den 15. august på Flensborg Fjord, fortæller Antje Linde, aktiv Ylva-sejler og sekretær i FYC til Minbaad.dk.

Stærke navne på startlinjen

Der er tilmeldt 13 både fra Danmark og Tyskland. Selve titlen kan kun vindes af en båd, hvor alle crew-medlemmer er medlem af en klub under Dansk Sejlunion. Dette gælder dog også for medlemmer af Flensborg Yacht Club, der som den eneste sejlklub i Tyskland er medlem i Dansk Sejlunion.

På trods af de forholdsvis få tilmeldte både ventes alligevel en spændende fight.

Med Lars og Erik Borg ( far og søn, red.) fra Korsør deltager guld-og sølvvinderen fra sidste år, mens Ylvaens rekordmester Leif Pehrson fra Bogense ligeledes har meldt sin ankomst. Der sker noget på vandet.

Corona sætter sit præg med mundbind

Takket være gode sponsorer er der tilmed flotte præmier at vinde for alle deltagere, der må følge de skarpe, tyske corona-regler:

- Corona sætter også sit præg på dette arrangement, idet et stramt hygiejnekoncept skal holde smittefaren nede såvel for deltagerne som for arrangørerne. De tyske coronaregler med blandt andet afstand på 1,5 m og mundbind i eksempelvis restauranter og butikker skal overholdes, forklarer Antje Linde.

content-loader
content-loader
content-loader