Gå til hoved-indhold
Der var frisk vind fredag i Sønderborg til DM i Ylva. Foto: Chris GossmannKapsejlads
Der var frisk vind fredag i Sønderborg til DM i Ylva. Her ses det vindende Team One Sails Foto: Chris Gossmann

Flemming Fjord vinder Ylva-DM og brækker to fingre

Fjord brækkede fingre på sin 40-årige Ylva i spilersætning, mens René Villefrance styrede og Mads Christensen leverede taktik og sejl fra One Sails. De vandt foran Pehrson og Palm fra North Sails.

Af Troels Lykke |

Det blev et dramatisk DM for Ylva, hvor 16 både kæmpede i Sønderborg, der sluttede i dag. I går fredag var der mellem 12 og 14 m/sek. og det krævede sin mand, når spileren skulle sættes.

Det konstaterede den senere vinder, Troense-sejler Flemming Fjord med sit One Sails-hold. Under en spilersætning gik det galt, da han hev hive spileren op.

- Jeg brækker to fingre i spilersætning, jeg tager en tørn rundt om håndleddet, en klassisk fejl som sejler. Og jeg er ikke klar over at gasterne bag mig hiver i spilerfaldet og derved brækker jeg to fingre, da de brækkes bagover. Jeg får tape på hånden og siger ikke noget, og sætter spilerstage og haler faldet igen efter en runde, men til sidst siger jeg at jeg har brækket et par fingre og vi ofrer en fratrækker og sejler ind og får ny mand om bord. (Bo Andersen). Jeg bliver afleveret i havnen og kommer på hospital i Aabenraa, hvor fingrene rettes ud og får gips på helt op til albuen, forklarer Flemming Fjord i dag til minbaad.dk.

Team One Sails med rorsmand René Villefrance, tidligere verdensmester i X-99, styrer i fredagens sejlads derefter en anden og en førsteplads med i de sidste to sejladser, mens Theis Palm fra North Sails har en super fredag med tre første- og en andenplads.

To førstepladser - langt foran nummer to

Men lørdag falder vinden og Villefrance, Mads Christensen, Bo Andersen og Henrik Andersen sejler to førstepladser hjem, mens Flemming Fjord følger sin båd fra sidelinjen med hånden i gips.

Om den suveræne sejlads, fortæller Flemming Fjord:

- Det er måden de vinder på, der imponerer, de starter midt på linjen, selvom der er luvfordel,  og gir den gas, og de næsten en baneomgang foran i begge sejladser, forklarer sejleren, der også vandt Ylva-DM for to år siden.

Med sejren fik One Sails, det nye sejlloft i Rungsted, dermed deres første klassebådssejr i Danmark, blandt andet foran de to North Sails både med Leif Pehrson og Theis Palm, der sejlede med nye 3Di-sejl, der er kendt fra Volvo Ocean Race.

Palm disket i sidste sejlads og tager DM-bronze

Den nidobbelte Ylva-mester Leif Pehrson fra Kerteminde Sejlklub tager DM-sølv med bl.a. Kim Haugaard om bord. De slog akkurat Theis Palm, der blev disket af en Flensborg-båd i sidste sejlads, hvor Palm på Roskilde-båden ellers var blevet nummer ti.

- At Theis blive disket betød akkurat at vi tager sølv, førtæller Kim Haugaard fra Pehrson-båden.

Fire til DM bliver Klostre-brødrene fra Roskilde.

Resultatliste kommer her

Fotos: Chris Gossmann, www.chrisgossmann.de

- Sønderborg Yacht Club har vist en stor gæstfrihed som man sjældendt har vist, siger Flemming Fjord, hvis båd vi desværre ikke har foto af pt.

Spileren er pænt stor, når det blæser 14 m/sek.

Fast arbejde på Team One Sails under DM.

Theis Palm satte tre førstepladser ind om fredagen.

Vi takker Gossmann for de fantastiske fotos.

content-loader
content-loader
content-loader