Gå til hoved-indhold
Havne
Det er nu blevet lettere at være tysk bådejer af en båd liggende i Danmark. Her et billede fra Juelsminde. Foto: Troels Lykke

Bådejere fra EU, Schengen og Storbritannien, som har både i Danmark, kan frit krydse grænsen

FLID-havne har presset politikere, embedsmænd og Rigspolitiet for at få udlændinge, der ejer en båd i Danmark, sidestillet med dem, der ejer sommerhus, så de kan få adgang til at klargøre og benytte deres fartøj. Det er nu lykkedes.

Af Troels lykke |

Udlændinge fra EU, Schengen og Storbritannien, der ejer en båd beliggende i Danmark, sidestilles med dem, der ejer sommerhus, så de kan få adgang til at klargøre og benytte deres fartøj. Det er nu lykkedes, fortæller FLID til lystbådehavnene, som er deres medlemmer.

Det sker efter, at listen over anerkendelsesværdige formål nu bliver udvidet, så indrejsende med fast bopæl i EU, Schengen og Storbritannien, der ejer både beliggende i Danmark, fra den 15. juni 2020 kan krydse grænsen.

Myndighederne skriver:

"Derudover åbnes der for personer, der er bosat i EU, Schengen og Storbritannien, og som ejer sommerhus i Danmark, eller som kan dokumentere alene at være i transit i Danmark med henblik på ferieophold eller turisme uden for Danmark. Ferielejligheder, kolonihaver eller både beliggende i Danmark vil i den forbindelse fremover blive sidestillet med sommerhuse."

At Schengen er med betyder at bådejere fra Norge og Schweiz også frit kan komme ind i Danmark.

Nem adgang for personer med bopæl i Slesvig-Holsten

Personer med bopæl i Slesvig-Holsten kan fra den 15. juni 2020 indrejse i Danmark, uden at opfylde kravet om et anerkendelsesværdigt formål. De skal alene dokumentere, at de bor i Slesvig-Holsten.

- For de resterende tyske og norske sejlerturister, afventer vi snarest en centralt godkendt formular, der på en rimelig måde dokumenterer kravet om seks dages ophold, fortæller Jesper Højenvang, direktør i FLID.

content-loader
content-loader
content-loader