Gå til hoved-indhold
Havne
Cirka 70 procent af alle lystsejlere, som gæster Ærø, kommer fra Tyskland. I Marstal Havn er der for eksempel cirka 20.000 tyske lystsejlere om året, ifølge Fyns Amts Avis. Foto: Troels Lykke

Nu kommer tyskerne, men danske lystbådehavne er ikke gearet med bookingsystemer

Tyskerne skal reserverere seks overnatninger i danske lystbådehavne for at holde ferie i Danmark under corona, men ikke nødvendigvis i samme havn. - Vi er slet ikke vant til at reservere plads til lystsejlere i havnene, siger FLID-havne til Fyns Amts Avis. Artikel opdateret kl. 15.28.

Af Troels lykke |

Regeringen har sat det som en regel, at udenlandske turister skal have booket mindst seks overnatninger på hotel eller i et sommerhus - udenfor København - for at få lov til at tage på ferie i Danmark.

Nu er det så faldet på plads, at samme 6-dagesregel gælder for lystsejlerne, og det vinder ikke begejstring hos Foreningen af lystbådehavne i Danmark, FLID.

Til Fyns Amts Avis siger foreningen:

- Vi havde håbet på en lidt mere lempelig tilgang til tingene. De fleste lystsejlere vil uden tvivl være længere i Danmark end seks dage. Det kan sammenlignes lidt med danske bilturister, der kører til Frankrig på ferie. De vil normalt også være væk i mere end seks dage. Vores store udfordring er, at vi ikke har et bookingsystem, der kan opfylde de krav, som myndighederne sætter. Vi er slet ikke vant til at reservere plads til lystsejlere i havnene. De kommer og betaler, og det er det, siger Jesper Højenvang, direktør i FLID.

FLID-havne arbejder på et booking-system

Han uddyber, at lystsejlerne i forvejen har svært ved at planlægge deres ferie, fordi ferieformen er meget vejrbestemt.

Jesper Højenvang er ifølge avisen i dialog med Rigspolitiet om de nye retningslinjer.

FLID vil nu forsøge at facilitere et bookingsystem, som de danske lystbådehavne kan bruge. 

Kilde: Fyns Amts Avis

Opdatering kl. 15.28 - FLID skriver i dag på deres hjemmeside:

FLID har nu fået en melding fra politiet, der også kan ses på www.Coronasmitte.dk.

Dette er den officielle nationale udmelding, og det eneste politiet for nuværende melder ud vedrørende tyske, norske og islandske lystsejlere:   

Du må gerne holde ferie i Danmark på din egen båd eller på en lejet båd, såfremt der fremvises dokumentation for ophold på minimum seks nætter. De seks nætter behøver ikke at være i samme havn. 

Relevant dokumentation:
Dokumentation for bestilling af ophold i lystbådehavne.

- Dokumentationskravet er meget overordnet formuleret. Derfor anser vi også mulighederne for opfyldelse heraf for relativt åbne, men vi er fortsat i tæt dialog med Rigspolitiet og presser på for at få en afklaring på, hvad relevant dokumentation er, siger Jesper Højenvang, direktør for Foreningen af Lystbådehavne I Danmark og håber på en afklaring hurtigst muligt.

Jævnfør Regeringens udmelding om grænseåbning træder reglerne i kraft den 15. juni 2020.

content-loader
content-loader
content-loader