Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vi har abstinenser og vil ud at sejle ræs igen. Alt er lukket ned, og det bliver det formentlig ved med et stykke tid endnu. Vi har overtaget Kieler-ugens placering, efter den er udskudt til september. Derfor er Aarhus Olympic Days første mulighed for at sejle kapsejlads, siger træner Finn ’Beton’ Jensen. Foto: Peter Brøgger

Kielerugen er aflyst, så nu er der olympisk stævne i Aarhus i juni

Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter inviterer i tæt samarbejde med Dansk Sejlunion fra 26. til 28. juni til ’Aarhus Olympic Days’. Sejlere fra hele landet og de nabolande, der må rejse ind og ud af Danmark, er indbudt af arrangørerne.

Af Troels lykke |

De brede smil er fundet frem i ’Smilets By’, der som de allerførste får lov at indbyde danske og udenlandske sejlere i de olympiske klasser til kapsejlads efter den nationale nedlukning som følge af coronapandemien, skriver Sailing Aarhus til pressen.

Mellem 26. og 28. juni skal Aarhus Internationale Sejlsportscenter nemlig danne ramme om et træningsstævne med titlen ’Aarhus Olympic Days 2020’.

Abstinenser

Stævnet samler for første gang i fire måneder sejlerne i de olympiske klasser, som får mulighed for at støve stævnerutinerne af og krydse klinger med flere af de bedste i deres klasser.

- Vi har abstinenser og vil ud at sejle ræs igen. Alt er lukket ned, og det bliver det formentlig ved med et stykke tid endnu. Vi har overtaget Kielerugens placering, efter den er udskudt til september. Derfor er Aarhus Olympic Days første mulighed for at sejle kapsejlads, siger Finn ’Beton’ Jensen, DS-træner, chef for Elite- og Talentcenter Aarhus og idémand bag stævnet.

Først i denne uge blev detaljerne i regeringens fase 3 kendt, og derfor er invitationerne netop havnet i klassernes og sejlernes mailbokse. Alligevel er der stor tilslutning til stævnet trods omstændighederne, afslører Finn ’Beton’ Jensen, der især venter mange sejlere i Finnjolle- og Laserklasserne.

Konkurrence vigtig for at holde sig skarp

En af sejlerne, der glæder sig til igen at sejle kapsejlads, er den tidligere OL-guldvinder Jonas Warrer. Han og 49er-makkeren Jakob Precht Jensen har ikke været i ilden siden VM tilbage i februar, hvor de sikrede sig adgang til det nu udskudte OL i Tokyo.

- At sejle konkurrence er det, der motiverer os til at gøre det, vi gør. Det har været en underlig tid uden – blandt andet med udsættelsen af OL, og nu ser vi frem til, at der igen er noget på spil. Det er vigtigt, for at vi kan holde os skarpe, fortæller Jonas Warrer.

I ugen op til stævnestart 26. juni er flere af landets elitesejlere samlet i Aarhus. Derfor er timingen for et stævne i forlængelse heraf ideel.

Arrangørerne understreger, at stævnet følger myndighedernes restriktioner og anbefalinger. Således tages der også forbehold for ændringer i stævneprogrammet, hvis anbefalingerne skulle ændre sig undervejs.

content-loader
content-loader
content-loader