Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det er langt fra sikkert at den danske Nacra 17-duo med Lin og C.P. skal sejle i Japan næste år, da der ikke er styr på covid-19 endnu. Foto: Sailing Energy

Betingelse for OL i 2021: En brugbar vaccine mod covid-19

Det mener professor Tasuko Honjo. En anden professor Yoshito Niki siger: - Hvis legene afholdes alligevel (uden vaccine), vil det blive helt uden tilskuere, og deltagerne vil skulle rejse til Tokyo en måned inden for at blive testet og sat i karantæne.

Af Troels lykke |

Legene ventes at samle 11.000 sportsfolk og langt flere tilskuere fra over 200 forskellige lande, som alle bekæmper pandemien på forskellige måder og kan være i forskellige stadier af normalisering af deres samfund.

Hvis man skal undgå risiko for, at OL bliver det hidtil største og mest kaotiske smittecenter, skal man være sikre på, at alle, der er til stede i forbindelse med legene, er raske og ikke risikerer at blive smittebærere. Det vurderede professor Tasuko Honjo, som i 2018 fik Nobel-prisen i medicin for sin forskning i behandling af kræftsygdomme.

- Betingelsen må derfor være, at vi på det tidspunkt har en brugbar vaccine mod covid-19, siger han.

Det skriver TV 2 Nyheder.

OL uden tilskuere

Yoshito Niki, en gæsteprofessor ved Showa-universitetet i smitsomme sygdomme, advarer om, at en ny bølge af smittetilfælde er sandsynlig i alle verdensdele.

Ifølge ham vil det derfor tage to år for verden at få pandemien under kontrol - vaccine eller ej.

- Hvis legene afholdes alligevel, vil det blive helt uden tilskuere, og deltagerne vil skulle rejse til Tokyo en måned inden for at blive testet og sat i karantæne, vurderer han.

Færdig vaccine er ikke en betingelse for OL

En vaccine vil være god at have, mener John Coates, der er medlem af IOC’s bestyrelse og repræsenterer IOC over for de japanske OL-arrangører.

- Men vi vil fortsat følge de råd, som vi får fra WHO og de japanske sundhedsmyndigheder. Atleternes og andre deltageres helbred og velbefindende er vores prioritet nummer ét, siger han.

John Coates understreger, at en færdig vaccine ikke er en absolut betingelse. Det samme siger den japanske olympiske minister, Seiko Hashimoto, der selv vandt en bronzemedalje i kvindernes 1500 meter hurtigløb på skøjter i 1992 til det japanske nyhedsbureau Kyodo.

Kilde: TV 2

content-loader
content-loader
content-loader