Gå til hoved-indhold
Havne
Vejle Lystbådehavn er én af landets mest moderne havne. Foto: Troels Lykke

Parkeringshus overtager sejlernes vinterpladser på Vejle Lystbådehavn

100 vinterpladser forsvinder fra havneområdet, når et nyt parkeringshus snart står klar. Der er foreløbigt fundet erstatning for halvdelen af pladserne.

Af Sara Sulkjær |

Et parkeringshus i to etager med plads til 300 biler. Et byggeri, der netop er skudt i gang på lystbådehavnen i Vejle på det areal, der førhen har været anvendt som vinteropbevaringsplads for 100 af havnens lystbåde.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad på sin hjemmeside.

Selvom kommunen selv har solgt grunden videre til Kirk Kapital, der opfører parkeringshuset, er der foreløbigt ikke fundet en erstatningsplads for samtlige af de 100 vinterpladser, der går tabt med nybyggeriet:

- Kommunen har anvist delvis erstatning for pladserne. De gule garager, som Vejle Kommune ejer langs Dyrskuevej, bliver fjernet, og det giver plads til cirka halvdelen af de både, vi havde på den anden plads. Vi har derfor en udfordring med at få plads til alle, forklarer havnefoged på lystbådehavnen, Jimmy Frisk, til Vejle Amts Folkeblad.

Flere både kommer til Vejle

Udfordringen bliver ikke mindre af, at stadig flere både finder vej til den moderne lystbådehavn, der har plads til i alt 650 lystsejlere:

- Derfor kan vi bruge al den plads, vi kan få. Der arbejdes på at finde en løsning, men bådene ligger også sikkert i vandet i havnen. De skal ikke nødvendigvis på land om vinteren, påpeger Jimmy Frisk.

Havnen er i øjeblikket i tæt kontakt med kommunen for at finde en oplagt vinterplads for de resterende 50 både.

Kilde: Vejle Amts Folkeblad

content-loader
content-loader
content-loader