Gå til hoved-indhold
Havne
Både sejl- og motorbåde samt mindre joller holder til i Dragør Havn. Foto: Troels Lykke

Tyverierne har taget overhånd i Dragør - nu vil havnen have videoovervågning

I flere år har ubudne gæster hærget havneområdet med tyverier og hærværk. Det får nu havneadministrationen til at anmode om videoovervågning på området.

Af Sara Sulkjær |

I september kunne ejerne af fire både i Dragørs jollehavn skuffende konstatere, at deres påhængsmotorer og andet udstyr var forsvundet.

Det er langt fra første gang, at ubudne gæster har besøgt havnen på Amager. Også redningsmidler er forsvundet fra fartøjer i den gamle del af havnen, ligesom havnens toiletter og den automatisk bom ved slæbestedet tidligere har været udsat for hærværk.

Kommunen arbejder videre

I flere år har de ærgerlige hændelser fundet sted, men nu er bægeret flydt over på havneadministrationens kontorer. 

En anmodning om videoovervågning på havneområdet er derfor sendt i retning af kommunen, der i tirsdags besluttede at arbejde videre med sagen. 

- Havneadministrationen ønsker at indføre overvågning med henblik på at forebygge tyveri og hærværk. Alternativt at kunne forsyne politiet med materiale, som kan føre til opklaring af disse typer af kriminalitet, forklarer administrationen til kommunen.

Anlægsbudgettet skal finansiere

Finansieringen af overvågningen skal findes i havnens anlægsbudget, hvor allerede afsatte midler skal omprioriteres. 

Da havnen er kommunal, kræves der hverken en tilladelse fra Politiet eller Datatilsynet, førend en overvågning kan sættes i søen.

Kilde: Dragør Kommune

content-loader
content-loader
content-loader