Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ligavinderne fra fem baltiske lande tørner atter sammen i Nord Stream Race. Foto: Nord Stream Race

Nord Stream Race gæster Danmark i slutningen af juni

Ruten for årets Nord Stream Race er fastlagt. Efter starten i Kiel sættes kursen mod København, hvor de hurtige Club Swan 50’ere vil lægge til kaj fra den 22.-24. juni.

Af Sara Sulkjær |

Når vinderen af sidste års Sejlsportsliga, KDY, i juni kapsejler mod de bedste teams fra Tyskland, Sverige, Finland og Rusland i Nord Stream Race bliver det endnu engang med København som stop-over. 

Det sker den 22. til 24. juni, hvor nysgerrige sejlere og sejlsportsfans kan kigge nærmere på eventen og Club Swan 50’erne i Danmarks hovedstad. 

Startsskud under Kielerwoche

Forinden har feltet taget del i den traditionsrige Kielerwoche, der, som navnet antyder, løber af stablen i den tyske havneby. 

En kæmpe sejlsportsfestival, der over ni dage inviterer de tre millioner gæster på over 2.000 forskellige begivenheder på vand og land. 

Det er tredje gang i træk, at ruten indledes i Kiel, hvorefter turen går over København til Stockholm og Helsinki for at slutte med målgang i russiske St. Petersborg. 

To danske andenpladser

Særligt de russiske sejlere har vist sig tilfredse med ruten. De sidste to år er det netop det enorme land mod øst, der har kunnet stille sig øverst på podiet som samlet vinder af Nord Stream Race. 

I kølvandet på de stærke russere er det danske team de sidste to år fulgt på andenpladsen, først med Frederikshavn Sejlklub som repræsentant, mens det sidste år var KDY, der fik æren af at bære Dannebrogstrøjen under kapsejladsen.

Om tredje gang bliver lykkens gang for danskerteamet står klart, når årets vinder den 4. juli kåres i St. Petersborg.

Læs mere om Nord Stream Race her.

content-loader
content-loader
content-loader