Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De unge danskere bliver udfordret i Nord Stream Race. Foto: Nord Stream Race 2019 / Andrey Sheremetev

Dansk andenplads i Nord Stream Race - nu venter finalesejladsen til Rusland

Fire point skiller det danske KDY-hold fra det førende russiske team, inden det sidste og afgørende offshore-ben. De fem ClubSwan 50'ere sejler nu inshore i Helsinki. Se live-updates.

Af Sara Sulkjær |

Efter 230 sømil i hård vind og med en topfart på 25 knob nåede det unge danskerhold med den erfarne skipper Peter Warrer i spidsen mandag havn i finske Helsinki på den næstsidste etape af Nord Stream Race. 

En sejlads, der indtil videre har bragt de fem besætninger fra Danmark, Tyskland, Sverige, Finland og Rusland hele vejen fra Kiel til den finske hovedstad med stop-overs i henholdsvis København og Stockholm.

Yngstemand skadet

Mens danskerne fra KDY formåede at sejle en flot førsteplads i hus på det første offshore-ben til København, måtte de nøjes med en fjerdeplads til Stockholm. En smule mere held havde sejlerne på gårsdagens næstsidste ben til Helsinki, hvor holdet sluttede på en tredjeplads blandt de hurtige ClubSwan 50'ere.

En sejlads, der bød på 26 knobs vind og en skade til danskerholdet, da det yngste besætningsmedlem, 20-årige Anders Yde, fik problemer med sin skulder efter en bomning:

- Det betyder, at vi må rotere internt på holdet. Men vi går stadig efter sejren, understreger teamet på deres Facebookside.

Svenskerne presser på

Med en samlet andenplads i sejladsen er sejren fortsat indenfor rækkevidde. Fire point har danskerne til russerne på førstepladsen, mens det svenske team ånder KDY'erne i nakken, blot to point efter på sejladsens tredjeplads.

Meget er derfor på spild, når kursen onsdag kl. 14.00 sættes mod mållinjen i Skt. Petersborg og den efterfølgende præmieoverrækkelse fredag.

Netop nu kæmper besætninger ved tirsdagens inshore-sejladser. Få live-resultater her.

content-loader
content-loader
content-loader