Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses den tidligere verdensmester Søren Andreasen i 2015. Han træner i Hellerup og har i år fået en ny jolle.

Contenderklubben indleder charmeoffensiv - lokker med prøvesejlads

Coronakrisen er brugt til at få gjort klubbens joller klar til prøvesejlads. De kan prøves i Hellerup, Rødvig og Aarhus. At stå i trapez med hovedet en halv meter over bølgerne og krydse med 6-8 knob er simpelthen den sjoveste måde at krydse på, lyder det fra klubben.

Af Troels lykke |

Ikke al sejlsportsaktivitet har været lukket under coronakrisen – heldigvis. Contenderklubben har under de gældende begrænsninger været meget aktiv, fortæller Søren Winter Hansen i denne pressemeddelelse.

Han beretter videre:

Coronakrisen er blandt andet benyttet til at få gjort klubbens joller færdige til prøvesejlads til dig. Der ligger Contenderjoller, du kan prøve i Hellerup, Rødvig og Aarhus.

Læs mere om prøvesejlads og se kontakt på Contenderklubbens hjemmeside.

Men hvorfor sejle Contender?

Først og fremmest sejlglæden. At stå i trapez med hovedet en halv meter over bølgerne og krydse med 6-8 knob er simpelthen den sjoveste måde, jeg har prøvet at krydse på.  Når man så falder af og planer med 10-15 knob, og som man kan se i filmen under træningssamlingen til tider endnu hurtigere, er det bare rigtig sjovt.

Contenderjollen er bygget til en rorsmand i trapez. Det har mange fordele, blandt andet:

  • Større  sejl = hurtigere båd
  • Jollen bliver mere rummelig med hensyn til rorsmandens vægt. Verdensmesteren i 2019 vejer omkring 65 kg (det var dog et letvejrsstævne), og der er mange eksempler på sejlere nær 100 kg, som klarer sig fint og kan vinde VM
  • Det er ikke så hårdt at stå i trapez. Selvom man er lidt oppe i årene og har diverse skavanker, kan man stadig sejle Contender

Video fra tysk mesterskab 2018 med mere end 60 deltagere, heraf 6 danske, viser de forskellige sider af Contendersejlads: https://www.youtube.com/watch?v=H8VRLxFvWgc

Træningssamling maj 2020

Træningssamlingerne er for alle Contendersejlere uanset niveau, og alle kan lære noget.

Men her i 2020 måtte vi så bare lave deltagerbegrænsning  på 9 sejlere og 1 træner.

Det er næsten ikke til at huske nu, men i weekenden 16.-17. maj for fire uger siden var det rigtigt koldt og blæsende. Vandtemperatur under 10 grader, luft omkring 15 svarende til vindstyrken i pustene og en middelvind på ca. 10 m/s.

Det var kun de dygtigste, der kunne klare det om lørdagen. Om søndagen kunne flere sejle med i de lidt mere moderate forhold.

Ræs i Hellerup 27. og 28. juni

Alle kapsejladser har været aflyst i foråret.

Derfor er det flot, at Hellerup Sejlklub meget hurtigt har fået stablet et stævne på benene i weekenden den 27.-28. juni.

Foreløbig er 15 danske Contendersejlere tilmeldt. Der er plads til flere til dette stævne og til stævnerne i efteråret.

Se Danmarks bedste Contender-sejlere Jesper og Søren plane med op mod 20 knob:

content-loader
content-loader
content-loader