Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De danske mestre i matchrace fra KDY ses her. Fra venstre ses Jacob Bødtcher, Nicolai Baekgaard, Emil Kjær, Bastian Sørensen og Matias Rossing. Foto: KDY

Stortalentet Emil Kjær ny dansk mester i matchrace med Downhill Sailing Team

KDY-holdet Downhill Sailing Team med 19-årige Emil Kjær ved roret blev søndag ny dansk mester i matchrace på hjemmebane ud for Skovshoved Havn. 11 hold deltog. Covid-19 gjorde Danish Open-stævnet mindre internationalt.

Af Troels Lykke |

I let vind og bagende sol blev DM i matchrace lørdag morgen skudt i gang på Øresund. 11 besætninger samt hjælpere og umpire var mødt op til et brag af gode sejladser ganske tæt ved den nordlige mole, lige ud for Skovshoved Javn.

Dét, at sejladserne foregik på de nykårede danmarksmestres hjemmebane og i DS37-bådene, som KDY-holdet til dagligt træner i, gjorde, at de var godt forberedte og klar til at performe på højt niveau lige fra første sejlads.

Slog australsk hold og vandt DM

Sejren sikrede KDY-sejlerne med Emil Kjær ved roret, da de slog det australske hold i sejladsen, som afgjorde vinderen af stævnet.

Det australske hold havde dog ikke kunne blive officielle danmarksmestre, selvom de havde vundet stævnet, eftersom styrmanden ikke var dansk.

Det var et hårdt felt på 11 hold, som stillede op til DM. Blandt deltagerne var blandt andet Jeppe Borch, som er rangeret nr. 11 på matchrace-verdensranglisten og tvillingerne Lars Peter og Hans Christian Rosendahl, som er tidligere matchrace-danmarksmestre og til daglig sejler på det danske SailGP-hold.

Til dette DM sejlede de med det australske hold.

Emil Kjær: Det er super fedt

Tidligere hold-danmarksmester i Optimistjolle, Emil Kjær, der netop har afsluttet gymnasiet, forklarer om stævnet:

- Det er super fedt, at 11 besætninger havde lyst til at kæmpe om danmarksmesterskabet, og at flere af topsejlerne, som selv har været, hvor vi er nu, da de var på vej op, havde lyst til at komme tilbage og sejle med, siger den 19-årige Emil Kjær fra Downhill Sailing Team.

Om sin fremtid og sejlads siger han til Minbaad.dk i dag:

- Jeg har færdiggjordt gymnasium i år og har nu sat et år af til sejlads, hvor jeg udover matchrace skal sejle Waszp, og hvad der ellers lige kommer af muligheder.

Covid-19 gjorde Danish Open mindre internationalt

Matchrace-danmarksmesterskabet, som også går under navnet Danish Open, var planlagt til at være et stort internationalt stævne, men grundet restriktioner i forbindelse med covid-19 måtte stævnet nedgraderes.

Dog forventes det, at Danish Open vil være tilbage i topform næste år, med nogle af de bedste internationale hold på deltagerlisten.

Resultatliste fra matchrace DM 2020:

1.  Downhill Sailing Team - DEN

2.  David Chapman - AUS

3.  Borch Racing Team - DEN

4.  Team Katnakken - DEN

5.  Team Funk - DEN

6.  Team Wings - SWE

7.  Hartwig Match Team- GER

8.  Team Widex Ølholm - DEN

9.  Team Widex - DEN

10. Team Jeppessen - DEN

11. Team Bech - DEN

content-loader
content-loader
content-loader