Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sailing is cool - især når man vinder. Foto: Frederik Sivertsen / Sejlsportsligaen
Kapsejlads
Kampen var tæt ved stævnet, der havde KDY som vært. Foto: Frederik Sivertsen / Sejlsportsligaen

De lokale helte fra Skovshoved tog sejren i ligaens 2. division

Med to point hev hjemmebaneholdet fra Skovshoved den samlede sejr i hus ved årets andet stævne for 2. divisionsklubberne. På podiet fik de selskab af Brejning, der for første gang kunne lade sig hylde i top-3.

Af Sara Sulkjær |

Med spænding til det allersidste var det de lokale helte fra Skovshoved, der kunne løfte sejrschampagnen ved weekendens 2. divisionsstævne. Det skriver Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse.

Hjemmebaneholdet, der blandt andet havde Skovshoved Sejlklubs formand på besætningslisten samt et par erfarne ligaherre, Rask og Nordbjærg, viste i den grad, hvorfor de i flere år befandt sig i 1. division.

Udfordret af vinden og med konkurrenterne lige i hælene fik de sejren i hus i 12. flight og vinder dermed det andet stævne med blot to point til Roskilde.

To podiepladser

Teamet havde siden første stævne i Lynæs skiftet besætning. Trods det nye hold, de erfarne kendinger, formåede besætningen at forsvare det foregående stævnes podieplads på stævnets sidste dag. 

En dag, der atter bød på høj sol, dog med lidt ændrede vindforhold og en anden placering af banen (væk fra tilskuerbroen ude på molen).

De forhold passede dog Roskilde fint. Som det eneste hold  i år kan klubben således prale af at have været på podiet til såvel første som andet stævne i 2019. Roskilde ender med 27 point, og fører nu den samlede Sejlsportsligas 2. division 2019.

Tæt inden finaledagen

Det var ikke kun i toppen, at resultaterne lå tæt. Efter lørdagens sejladser lå klubholdene fra anden- til sjettepladsen á point, inden der søndag, med musik i baggrunden og et væld af badegæster, blev sejlet fire flights.

Med ét point til Roskildes andenplads sikrede Brejning Lystbådehavn og Bådklub stævnets sidste podieplads.

En besætning, der har sejlet sig frem i feltet og op i placeringerne siden sæsonstarten i Lynæs, hvor de sluttede på 15. pladsen. Samlet nummer ni er teamet dermed halvt inde i 2019-sæsonen, mens Roskilde Sejlklub har lagt sig i spidsen foran Skovshoved og Thisted. 

Se alle resultater fra stævnet i Skovshoved her.

content-loader
content-loader
content-loader