Gå til hoved-indhold
Udstyr
em-trak produceres som eget mærke af SRT (Software Radio Technologi), der for omkring 30 år siden var med til at opfinde AIS. Foto: Scanmarine

AIS-transpondere fra em-trak leveres med kraftigere GPS-antenne

Den nye antennetype på em-traks seneste B900-serie gør monteringen mere fleksibel. Serien består af otte modeller, der alle er vedligeholdelsesfrie og har flere tilslutningsmuligheder.

Af Sara Sulkjær |

De danske lystsejlere kan nu se frem til at tage højt ydende AIS-transpondere i klasse B ombord. Det sker, når det anerkendte em-traks nye B900-serie lander hos Scanmarine DK og deres forhandlere. 

En serie, der leveres med en ny type intern GPS-antenne, der er mere kraftig, end de der ellers har været og ellers er på markedet.

- Dette giver mulighed for mere fleksibel montering, hvor du ikke behøver samme nøjagtige monteringsvinkel som tidligere, forklarer Peter Visby, Scanmarine, til Minbaad.dk. 

Smart monteringsbeslag

Den integrerede GPS-antenne samt en højt ydende VHF-splitter kombineret med FLEXI-FIT™ beslagssystem og konfigurationsapps gør installationen af en B900-serie AIS-klasse B-transponder enkel på båden.

- Alle kommer med et smart monteringsbeslag, som gør det enkelt at på- og afmontere din AIS, og samtidig har alle intern VDR (voyage data rekorder), så du kan se din og andres trafik, som du har modtaget, mindst 30 dage tilbage, påpeger Visby.

Desuden kan B900 er installeres på ethvert sted - internt eller fuldt eksponeret udenfor - og leverer kontinuerlig vedligeholdelsesfri drift i årevis.

Produkterne er således vand-, vejr-, vibrations-, stød- og temperaturbestandige.

Stream i realtid

Kort fortalt integreres i serien en AIS-klasse B-transponder, der sikrer en fin AIS-ydelse og pålidelighed, ligesom det er muligt at modtage og se alle AIS-mål samt tilgængelige AIS-oplysninger i maksimal rækkevidde.

Flere tilslutningsmuligheder, der inkluderer NMEA0183, NMEA2000, USB, Wi-Fi og Bluetooth, muliggør samtidig den enkle ”plug & play”-tilslutning til enhver kortplotter, navigationsapp, smartphone, tablet eller bærbar computer. 

Dermed er det muligt samtidigt at streame AIS-data i realtid i høj kvalitet til samtlige navigationsenheder.

De af modellerne, der har Bluetooth, kan endvidere konfigureres via en gratis app, der gør det nemt at komme i gang uden at være nødt til at downloade ProAIS2-programmeringssoftware og opkoble til PC og lignende.

- Bluetooth-modellerne har desuden Wi-Fi, som udover at være et hotspot også kan tilgå andre hotspots. Herudover kan du vælge alle modellerne med interne antenne-splitter, så du kan benytte din eksisterende antenne fra din VHF-radio, hvis det ønskes, fortæller Peter Visby.  

Otte produkter

I alt otte forskellige modeller findes inden for B900-serien. Heraf figurer fire i hver serie, hver med et forskellige udvalg af funktioner og prispoint, der passer til den enkeltes krav:

B920-SERIEN: Standard transmissionseffekt klasse B-AIS med certificeret 2W CSTDMA-drift.

B950-SERIE: Høj transmissionseffekt og højprioriteret klasse b-AIS med certificeret 5W SOTDMA-drift.

Produkterne i B900-serien kan erhverves til priser mellem 4.000 og 8.500 kroner. 

Kontakt Scanmarine DK for yderligere info på info@scanmarine.dk eller se mere her.

content-loader
content-loader
content-loader