Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby i 49erFX, står med de bedste muligheder for at komme til OL nu. Foto: Jesus Renado/Sailing Energi
Kapsejlads
Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har sejlet langt under niveau ved VM i Australien og kan i morgen misse OL i Japan. Foto: Jesus Renado/Sailing Energi

Med aflysninger i dag ved 49erFX-VM er Foght Schütt og Nielsby tæt på OL-billet

Det ser ud til for anden gang i træk at europamesterne og VM-bronzevinderne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus misser deres OL-drøm. De er på en 19. plads, mens Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby fra Horsens er 3er.

Af Troels lykke |

For anden gang under VM i Geelong, Australien, måtte en hel konkurrencedag skrottes på grund af lokale vejrforhold.

Fredag var der truende stormvejr i området først på dagen - fulgt op af kraftig regn og sidst på dagen var der ingen vind at arbejde med for sejlerne, skriver Dansk Sejlunion til pressen.

Dermed er alt nu lagt an til endelige VM-afgørelser lørdag, hvor der i både 49er, 49erFX og Nacra 17 er planlagt to fleetsejladser først på dagen - efterfulgt af et afsluttende Medal Race i hver af de tre klasser.

Horsens-sejlere ligger til OL-billet
Set med danske øjne er det fortsat Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby i 49erFX, der står med de bedste muligheder for et topresultat.

Schütt (28) og Nielsby (22) fra Horsens ligger på en samlet tredjeplads og har tilmed lidt luft til forfølgerne på de næste pladser - så karrierens første mesterskabsmedalje for Horsens-besætningen er absolut en mulighed.  

VM-medalje eller ej, så er det uden tvivl den mulige OL-billet, som er det primære fokus for både Schütt/Nielsby og den anden danske FX'er med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard.

Baad og Thusgaard ligger aktuelt på en 19. plads, men kan med en god præstation i lørdagens fleetsejladser rykke markant frem i tabellen - og dermed potentielt lukke forspringet, som Schütt/Nielsby lige nu har i det aktuelle OL-kapløb, men lige nu er de bagud på point, en del faktisk.

Men i OL-regnskabet indgår, at Baad/Thusgaard har en fordel i kraft af en tredjeplads fra VM 2019. Ved samme stævne blev Schütt/Nielsby nummer 11.

Besætningen med det bedste samlede VM-resultat fra 2019 og 2020 vinder OL-udtagelsen.

Warrer og Precht med forspring
I 49er-klassen ligger Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen på en tiendeplads før lørdagens VM-afslutning, mens Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl er nummer 16. Én af de to besætninger vinder OL-udtagelsen.

Warrer/Precht har lige nu en klar fordel. Ikke kun i kraft af en aktuel bedre VM-placering, men også via en niendeplads fra VM 2019, hvor Lübeck/Buhl blev nummer 23.   

OL-udtagelse afgjort i Nacra 17
I Nacra 17 er Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck, på en samlet 12. plads før de sidste sejladser lørdag.

VM-sølvvinderne fra 2019 har efter en tung start på stævnet gradvist fundet topniveauet. Med en aktuel 12. plads har de gode muligheder for at sejle sig i top-10 og adgang til Medal Race.

Samtidig har Cenholt og Lübeck definitivt vundet den danske OL-udtagelse i Nacra 17.  

VM slutter natten til lørdag, dansk tid.

VM-afgørelserne fra følges via LIVE-streaming natten til lørdag Link følger her på Sejlerlandsholdet

se ALLE aktuelle stillinger og resultater fra VM 
https://49er.org/event/2020-world-championship/…

DANSKE PLACERINGER - efter fredag, dag 5 

49erFX
3. Anne-Julie Foght Schütt/Iben Nielsby
19. Ida Marie Baad/Marie Thusgaard

Nacra 17
12. Lin Ea Cenholt/Christian Peter Lübeck
20. Natacha Saouma-Pedersen/Mathias Borreskov

49er
10. Jonas Warrer/Jakob Precht Jensen
16. Mads Emil Lübeck/Nikolaj Buhl
22. Daniel Nyborg/Sebastian Wright Olsen

Den ottende danskerbåd, HansenSlettenSailing, har trukket sig fra 49er-feltet.

content-loader
content-loader
content-loader