Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
En tyvstart slog ved VM Baad og Thusgaard mentalt ud ved dette VM i Geelong, forklarer de i interview i dag. Foto: Jesus Renado

Baad og Thusgaard kunne ikke klare at se Medal Race med stærke Schütt og Nielsby

- Vi kunne ikke helt klare at se det på storskærm, så vi gik rundt i parken og tjekkede telefonen en gang imellem, siger OL-udtagede Ida Marie Baad om Medal Race, hvor Horsens-holdet havde to forkerte både foran sig. Se interview. Warrer klar til tredje OL med 21-årige Jacob Precht.

Af Troels lykke |

Ida Marie Baad (27) og Marie Thusgaard (26) havde en langt bedre dag i dag ved VM i Geelong. Først med en femteplads i første sejlads fulgt op af en niendeplads. Det rykkede dem fra 19. pladsen til en slutplacering som nummer 13.

OL-afgørelsen ville herefter afhænge af udfaldet i Medal Race, hvor kun Schütt/Nielsby var med.  

Nerver i oprør

Horsens-sejlerne Schütt og Nielsby leverede et stærkt Medal Race med en tredjeplads som resultat. Men desværre for dem med to "forkerte" både foran sig, hvilket forhindrede dem i at avancere til en samlet fjerdeplads, som ville have givet OL-udtagelse.

Nu sluttede de i stedet som sekser ved VM, skriver Flemming Ø. Pedersen fra Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse.

Tilbage på land kunne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard intet gøre - ud over at følge Medal Race-udviklingen med nerverne i oprør! Til sidst faldt brikkerne ud til deres fordel.

Har meget at arbejde med

- Vi havde en god dag på vandet, men OL-afgørelsen var til sidst ude af vores hænder. Vi kunne ikke helt klare at se det på storskærm, så vi gik rundt i parken og tjekkede telefonen en gang imellem, sagde Ida Marie Baad om de nervepirrende momenter til sidst.

- Vi er selvfølgelig mega glade, men er også bevidste om, at vi har meget at arbejde med fra nu af. En 13. plads til VM er ikke godt nok. Vi blev lidt slået ud af en tyvstart på førstedagen, så vi skal have bedre styr på at håndtere modgang, sagde hun videre.  

Baad og Thusgaard kan nu se frem til en kommende OL-udtagelse - deres første i karrieren - efter det glippede for dem i 2016.

Ida og Marie har været med i toppen af 49erFX siden bådens introduktion i 2013. De er tidligere dobbelte europamestre og har flere VM-medaljer og World Cup-sejre. Seneste topresultat var VM-bronze i 2019.

Se landstræner Thomas Jacobsen, der interviewer Baad og Thusgaard, efter de blev udtaget til OL i Geelong i Australien.

Warrer og Precht vinder OL-udtagelse

I 49er kan tidligere OL-guldvinder Jonas Warrer se frem til sit tredje OL - tolv år efter de dramatiske dage ved OL i Qingdao. Han vil være 41 år, når OL-sejladserne i Tokyo skydes i gang sidst i juli.

Warrer og Jakob Precht Jensen (21) sluttede VM i overbevisende stil med en andenplads i Medal Race - og et avancement til en samlet syvendeplads i slutstillingen, hvilket samtidig er deres højeste placering gennem stævnet.

- Det er fedt (med OL-udtagelsen, red.). Vi lagde ud med nogle dårlige sejladser, men får os liiige sneget med i guldfeltet og kommer til sidst også liiige med i Medal Race. Så vi startede tungt, men derefter er det gået bedre og bedre, forklarer Jakob Precht Jensen om stævnets forløb.

DANSKE SLUTPLACERINGER VED VM 
(dagens resultater)

49erFX:
6. Anne-Julie Foght Schütt/Iben Nielsby (25,18, MR 3)
19. Ida Marie Baad/Marie Thusgaard (5,9)

Nacra 17:
12. Lin Ea Cenholt/Christian Peter Lübeck 2,4, MR 5)
20. Natacha Saouma-Pedersen/Mathias Borreskov (18, UFD)

49er:
10. Jonas Warrer/Jakob Precht Jensen (11,10, MR 2)
16. Mads Emil Lübeck/Nikolaj Buhl (7,22)
22. Daniel Nyborg/Sebastian Wright Olsen (6,19)

Se relive fra VM

content-loader
content-loader
content-loader