Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det blev også trænet på land. Fotos: Egå Sejlklub
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Laserklassen rykker med succes-lejr i Egå for begyndere og erfarne sejlere

Tre toptrænere Christian Rost, Andre Højen Christiansen og Carsten Faubel var på fra morgen til aften med for 30 sejlere: morgentræning, skippermøde, sejlads, video debrifing, løb, cykel og udstrækning mv. Det var attraktivt for både nybegyndere og de største talenter i Laserklassen.

Af Troels Lykke |

Egå Sejlklub har den seneste uge afholdt Laser lejr i samarbejde med Laser Association Denmark og Dansk Sejlunion.

Det var en vellykket Laser lejr med knap 30 deltagende sejlere, hvor der endda var deltagere fra Norge og Tyskland.

Vindforholdene var de første to dage meget blæsende med vindstød op til 18 m/s men heldigvis aftog vinden i løbet af ugen og fredag var der helt let vind.

Så på lejren var der rig mulighed for at træne i alle slags vind og bølge forhold, fortæller Jesper Heegaard fra Egå Sejlklub. Han fortæller videre.

Faciliteterne i Egå Sejlklub var ideelle for sejlerne med det brede slæbested og flydebroerne og når sejlerne kom lige udenfor havnen, var der skønne vind og bølge forhold.

Flere sejlere havde telt med som kunne slås op på græsplænen lige ved siden af jollepladsen og en enkelt havde campingvogn med og nogle sov i jollehuset.

Kunne leje joller

Ved lejren var der mulighed for at leje joller, så nye sejlere som f.eks. nuværende optimistjolle sejlere havde mulighed for at prøve kræfter med deres måske kommende jolle type.

Således havde Egå Sejlklub 5 styk Laser 4.7 joller udlejet til nye sejlere på lejren som gav en god mulighed for at afprøve Laser jollen men også opleve det sociale sammenhold som er i klassen.

Tre af landets bedste trænere

Til lejren var sejlerne privilegeret med tre af landets allerbedste Laser trænere ved Christian Rost, Andre Højen Christiansen og Carsten Faubel.

Trænerne var på fra morgen til aften med: morgentræning, skippermøde, sejlads, video debrifing, løb, cykel og udstrækning mv. De tre trænere formåede at gøre træningen attraktiv for både nybegyndere og de største danske talenter i klassen.

Det er en fornøjelse at se, at Laser 4.7 klassen med de yngste deltagere igen er i vækst og ved lejren deltog hele 13 sejlere i denne klasse. Laser 4.7 klassen kan sejles af sejlere fra ca. 45 kg og det er let senere at flytte over i Laser Radial da det kun er undermasten og sejlet der skiftes ud.

Intensiv træning i Laser Standard

De yngste sejlere kunne i løbet af ugen se på nogle af de bedste Laser Standard mænd i Danmark som havde intensiv træning af Christian Rost.

Lejren sluttede af fredag eftermiddag hvor sejlerne drog afsted på sommerferie trætte men med et smil på læberne.

content-loader
content-loader
content-loader