Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den dominerende ALS-sygdom tog i 2018 livet fra Troels Kløvedal, der døde som 75-årig. Foto: M/S Museet for Søfart

Stor Kløvedal-udstilling i Helsingør forlænges til oktober

Helt frem til den 31. oktober kan sejlere og andre interesserede lære mere om Troels Kløvedals spændende liv, hans jordomsejlinger og kærlighed til naturen og menneskene omkring den. Tidligere Nordkaperen-gaster kan desuden blive en del af udstillingen.

Af Sara Sulkjær |

Om tre måneder, den 16. august, skulle Frihedens Værksted, en udstilling til ære for den folkekære, afdøde sømand Troels Kløvedal pakkes i kasser hos M/S Museet for Søfart i Helsingør. Sådan bliver det ikke.

I stedet er det nu muligt at besigtige udstillingen helt frem til den 31. oktober, hvor genstandene sendes retur til Kløvedals familie, og en reduceret udgave af udstillingen begiver sig fra Sjælland til Kattegatcentret.

Kløvedal vender hjem

Da udstillingen kastede fortøjningerne hos museet den 9. oktober 2019, vendte Kløvedal retur til tørdokken i Helsingør. Til stedet, hvor det hele begyndte.

- Det var her, Troels Kløvedal besluttede sig for, at han ville ud at sejle. Her i tørdokken hentede han håndværksmæssig kunnen, og i den lokale boghandler i Helsingør og i jazzklubberne langs Strandvejen tilegnede han sig en imponerende litterær og almen dannelse, kærlighed til musik, kunst og kultur, forklarer museumsdirektør Ulla Tofte i en pressemeddelelse.

- Det var også i Helsingør, han oplevede sin første forelskelse. Det blev til sammen et stærkt fundament til at realisere sig selv - og dele sit liv med andre, uddyber hun.

Del dit eventyr

Netop dét, at dele oplevelserne med andre rejsefæller, blev en grundsten på Kløvedals mange sejlture. Utallige danskere er gennem årene gået ombord på Nordkaperen, når nye kyster skulle udforskes. 

Er du blandt de heldige, der har fået lov at sætte fødderne på Nordkaperens dæk, kan du ligeledes få lov at blive en del af udstillingen. Ved at sende et foto og en beskrivelse af dit togt, kan du sikre dig en plads på en større collage, der skal mindes Kløvedal og de mange eventyr, der fulgte i kølvandet på sejleren.

Læs mere om udstillingen hos M/S Museet for Søfart her.

content-loader
content-loader
content-loader