Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Per Hansen døde mens han var ude og cykle på sin mountainbike.
Kort Nyt
Per Hansen ses til højre ved siden af sin rorsmand Poul Jensen. Holdet fra Thisted er i top 5 i Danmark.
Kort Nyt

Tragedie i H-båd-klassen: 54-årige Per Hansen fra Thisted Sejlklub pludselig død

Per Hansen døde i lørdags, da han var ude på sin mountainbike, hvor han pludselig faldt om blandt venner. Den dygtige VM-gast efterlader sig tre børn. Vennen Søren Ottosen skriver her mindeord om den vellidte sejler, der sad i H-bådsbestyrelsen.

Af Troels lykke |

Efter Per Hansens pludselige død er vi mange, der sidder tilbage med en meget underlig fornemmelse.

Vi er skræmte og chokerede over at have mistet Per. En dygtig sejler, et dedikeret bestyrelsesmedlem og frem for alt en god kammerat og et godt menneske er alt for tidligt ”gået fra borde”, fortætter H-båds-sejler Søren Ottosen fra Thisted.

Med Pers meget praktiske og logiske tilgang til alt her i livet, var Per garanteret afklaret med, at døden er en del af livet. Han vidste det godt – ligesom alle andre, at livet ender en dag.

Ubærligt at miste i utide

Per vidste ikke, at det skulle være nu – det vidste ingen af os. Det er hårdt, nærmest ubærligt at miste et livsdueligt og rart menneske i utide. Det kan man kun begræde.

I foreningen af danske H-bådssejlere kendte rigtigt mange af os Per. Vi kendte ham som en dygtig sejler, som ville sporten og helt tydeligt stortrivedes på vandet og i en sejlbåd.

Per elskede opgaven som midtermand i båden hos Poul Jensen fra Thisted Sejlklub, og Per var en af klassens bedste på netop denne post.

Eminent til boathandling

Per var eminent dygtig til ”boathandling”, til at se udfordringer før de blev problemer og til at løfte stemningen på holdet. 

Det var altid godt at sejle med Per, der var ”styr på tingene”, og man havde det rart sammen.

På broen og i klubhuset efter sejladserne var Per altid et rart møde. Ofte med et jovialt ”klap på skulderen” til modstanderne og en velvalgt anerkendende og ”jordnær” kommentar.

På kapsejladsbanen var Per en sportsmand, som sejlede for at sikre sit hold og deres båd den bedste placering. Per var altid målrettet og resultatorienteret på den gode og ordentlige måde.

Fantastisk kammerat

På broen og i klubhuset gav Per derimod altid ”god plads ved mærket”, han var super hjælpsom og en fantastisk kammerat.

Det var altid vigtigt for Per at have et godt og ordentligt fællesskab med alle i klassen – også hans modstandere. Per kunne lide alle, og mon ikke at alle kunne lide Per…

Per var i de seneste år et vigtigt medlem af de danske H-bådssejleres bestyrelse. Det var kendetegnende for Pers bestyrelsesarbejde, at han gerne ville mere end bare at snakke.

Per var en ”motor”, som altid arbejdede målrettet på, at planer og projekter blev omsat til konkrete aktiviteter og som helst trådte lidt i baggrunden, når ”roserne” for en succes skulle deles ud.

Thisted Sejlklub har mistet en stor kraft

I hele foreningen af danske H-bådssejlere kommer vi til at savne Per rigtigt meget. Det bliver meget hårdt for Poul Jensen og Lars Christiansen at undvære Per på DEN 535 Selected.

Thisted Sejlklub har klart mistet en af deres helt store kræfter. Nærmest helt ubærligt er det for Pers familie, som skulle tage afsked med Per alt for tidligt. Han blev bare 54 år gammel.

Pers tre børn opfordrer i dødsannoncen til, at man sender penge til hans gravsten i stedet for blomster. Penge kan indsættes på konto 7822 1303619.

Vores bedste tanker går til Pers kæreste, børn og nærmeste familie. Æret være Per Hansens minde.

Foreningen af danske H-bådssejlere

content-loader
content-loader
content-loader