Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Poul Jensen var en skrap sejler på banen. Minbaad.dk har sejlet mod ham flere gange. Udenfor banen havde han et stort hjerte for H-båds-klubben. For få år siden døde hans gast, Per Hansen, th. Han blev kun blev 54 år. Foto: Ole Vognstoft

Dygtig H-bådssejler Poul Jensen fra Thisted blev kun 62 år

Poul Jensen var altid bådens rorsmand og hans omfattende viden og erfaring inden for sejlads skabte stor respekt omkring hans beslutninger og forslag, fortæller H-bådsklubben om Thisted-sejleren, der tragisk tabte til kræften. I 2020 døde også en af Pouls gaster, Per Hansen.

Af Troels Lykke |

Med tungt hjerte må vi meddele, at Poul Jensen fra Thisted Sejlklub er gået bort. Det er en stor sorg for os at modtage denne besked om tabet af en dygtig sejler, en dygtig skipper og fremfor alt en god kammerat.

Poul var et sandt naturtalent inden for sejlsporten og havde en enestående forståelse for sejlene, vinden og båden, fortæller H-bådsklubben i en nekrolog.

Poul var lidenskabelig omkring sejlsporten og udforskede gennem årene mange forskellige bådstørrelser, typer og klasser. Uanset hvor han sejlede, kunne han se potentialet i båden, besætningen og udstyret, hvilket ofte førte til fremragende resultater. H-båden havde en helt særlig plads i Pouls hjerte, og han var kendt for at få det bedste ud af denne bådtype.

Selvom Poul startede sent med konkurrencesejlads på et højt niveau, opnåede han på kort tid imponerende sejlerpræstationer og flotte resultater. Han havde talentet til at nå endnu større højder, hvis han havde valgt det.

Poul fortalte engang, at han aldrig fortrød at have ventet med at træde ind på de mere seriøse kapsejladsbaner, indtil hans børn var blevet ældre. Familien var altid det allervigtigste for ham, og fællesskabet med dem prioriterede han over sejladsen.

Poul var altid bådens rorsmand og skipper, og hans omfattende viden og erfaring inden for sejlads skabte stor respekt omkring hans beslutninger og forslag. Holdet om bord på Pouls båd vidste altid, at hans beslutninger var velovervejede og velbegrundede. Der var stor tillid til Pouls lederskab.

Fælleskabet om bord var vigtig

For Poul var fællesskabet om bord på båden den vigtigste faktor. Han motiverede og insisterede altid på, at alle gjorde deres bedste. Med sin stille væremåde og enkle, venlige og letforståelige beskeder skabte han et fællesskab, hvor alle følte ejerskab og var glade.

Han blev anerkendt af alle i klassen som en fair sportsmand og en sejler på et højt niveau med stærke værdier og en behagelig personlighed. Vi vil også huske ham som den, der i en periode ledede traditionen med H-bådssangen.

Vores tanker går til Pouls kone, børn, nærmeste familie og sejlerne i Thisted og Amtoft. Vi sender vores dybeste kondolencer til dem, der må sige farvel til Poul alt for tidligt. Ære være Poul Jensens minde.

– Danske H-Bådssejlere

content-loader
content-loader
content-loader