Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlsport på eliteniveau er ekstremt dyrt og kræver enten gode sponsorer eller fx rige forældre. Foto: Sailing Energy

Rige forældres børn klarer sig bedre på eliteniveau med dyre trænere og rejser

- Jo flere penge du kan samle om en atlet, desto større sandsynlighed vil der være for, at vedkommende kan stige i graderne, siger Rasmus Klarskov Storm, analyse- og forskningschef ved Idrættens Analyseinstitut til Politiken. Fænomenet er kendt i sejlsport, der er dyr.

Af Troels Lykke |

Nogle forældre køber ekstra træning til deres talentfulde børn på vej mod stjernerne.

Det ses også i sejlsport, erfarer minbaad.dk, hvor rige forældre sender deres børn og unge ud i verden for at blive bedre sejlere, og i den nyeste båd med de nyeste sejl.

I Politiken skriver man at talenter fra mindre pengestærke familier have dårligere forudsætninger for at bryde igennem og få en professionel sportskarriere, lyder det fra flere sider.

Flere penge flytter atleter

»Jo flere penge du kan samle om en atlet, desto større sandsynlighed vil der være for, at vedkommende kan stige i graderne. Forudsat at talentet selvfølgelig også er stort«, siger Rasmus Klarskov Storm, analyse- og forskningschef ved Idrættens Analyseinstitut.

Forskningen på området er begrænset, men udtalelsen understøttes blandt andet af instituttets egen undersøgelse fra 2014, som slår fast, at medaljer koster penge.

»Der skal penge til for at skabe international sportslig succes. Ressourcer har en positiv indvirkning – det gælder på alle niveauer«, siger Rasmus Klarskov Storm.

Kilde. Politiken

content-loader
content-loader
content-loader