Gå til hoved-indhold
Kronprins Frederik har meget store evner som sejler, siger den dobbelte OL-guldvinder Jesper Bank. Her ses Kronprinsen i Aarhus forleden til åbning af sejlsportscenter Foto: Troels LykkeKapsejlads
Kronprinsen har meget store evner som sejler, siger Elvstrøm Sails-medarbejder Jesper Bank. Her ses Kronprinsen i Aarhus til åbning af sejlsportscenteret Foto: Troels Lykke

Jesper Bank: Kronprinsen havde talenterne til verdenseliten i kapsejlads

Sådan lyder det fra den dobbelte OL-guldvinder Jesper Bank, som flere gange har sejlet med kronprinsen, der fylder 50 år.

Af Troels Lykke |

- Jeg tør godt garantere, at havde kronprinsen haft lyst og mulighed for at dygtiggøre sig i sejlsport, så var han kommet på verdensklasseniveau. Han havde sikkert været en legende i dag, hvis det var det, han havde valgt at kaste sin flid og fokus på, siger Jesper Bank til dr.dk. (se fotos)

Jesper Bank har selv vundet guld i soling ved de olympiske lege i Barcelona i 1992 og i Sydney i 2000, og han har sejlet sammen med kronprins Frederik til Royal Matchrace i 2004 som en del af begivenhederne op til bryluppet mellem kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

De har også sejlet sammen til DM i drage og til Nations Cup. Jesper Bank har dyb af respekt for Kronprins Frederiks evner på vandet, og faktisk har han lært en del af kronprinsen.

- Han har kunnet lære mig noget om at kommunikere, og hvordan omgangstonen skal være på en besætning. Det har jeg virkelig kunnet tage med mig derfra. Når han udtaler sig på en sejlbåd, så er det i en meget positiv ånd, siger Jesper Bank.

Kronprinsen skuffet over nederlag til Mary

Jesper Bank er også meget imponeret over kronprinsen som person.

- Han er et fantastisk menneske. Kronprinsen er utrolig intelligent. Enten så er han bare godt veluddannet som leder, eller også er han en født leder. Han er et meget givende menneske, siger Jesper Bank.

Jesper Bank husker særligt en situation, som viser noget om kronprins Frederiks dedikation for sejlads. Vi skal tilbage til 2004, hvor de sejlede Royal Matchrace.

- Vi tabte jo Royal Match-duellen, hvor kronprinsesse Mary sejlede med en australsk sejllerlegende. Og det var umuligt for Frederik at skjule sin skuffelse over, at vi tabte til hans kommende hustru, siger Jesper Bank og fortsætter:

- Han kunne simpelthen ikke holde sin skuffelse tilbage. Det var en kæmpe skuffelse for ham. Det smilede jeg lidt af. For det viser, at der sidder et rigtig godt konkurrencegen i vores kommende konge, siger Jesper Bank.

Kilde. dr.dk

content-loader
content-loader
content-loader