Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Dansk Søredningsselskabs fire stationer nær København har haft travlt i 2020. Foto: Dansk Søredningsselskab / Facebook

Sejlerne har problemer på Øresund - søreddere har tre gange så mange opgaver

Aktionerne er i 2020 tredoblet i forhold til tidligere. Ifølge de frivillige fra Dansk Søredningsselskab mangler sejlerne viden og uddannelse, inden de begiver sig til søs.

Af Sara Sulkjær |

Normalt vil redderne i Dansk Søredningsselskab ved Lynetten på nuværende tidspunkt have haft 10-15 udkald. I år er det tal steget til over 40:

- Om det er det gode vejr, folk der har mere tid, eller at man skal ud på vandet, fordi man ikke må være sammen her i coronatiden, det ved jeg ikke, forklarer Mathias Rassov fra den københavnske redningsstation i TV 2 Lorrys video nederst i artiklen.

Mangel på knowhow

Tre-fire gange dagligt hopper redderne i dragten og kaster fortøjningerne for at hjælpe lystsejlere, der er havnet i problemer på Øresund. Grundstødninger eller en tom benzintank er blandt de hyppigste årsager, når de frivillige redningsmænd begiver sig til søs. 

De gør det med glæde. Alligevel er der ingen tvivl om, at flere af de seneste aktioner kunne være undgået:

- Vi efterspørger simpelthen noget mere maritim dannelse, noget mere viden og knowhow – bare en lille smule – inden man giver sig i kast med at sejle rundt på havet, påpeger Mathias Rassov overfor TV 2 Lorry.

Kilde: TV 2 Lorry

content-loader
content-loader
content-loader