Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Hvis menneskeliv er på spil, så er samtlige af Marinehjemmeværnets 30 fartøjer, tre hurtige indsatsfartøjer og fem trailerbaserede hurtige gummibåde og frivillige besætninger stadig klar. Her billede fra Nyborg. Foto: Troels Lykke

Urolige for lystsejlere: Marinehjemmeværnet redder stadig liv trods corona

Marinehjemmeværnet i Vordingborg blev lørdag aften kaldt ud på en redningsaktion. Selvom alle aktiviteter, der indebærer fysisk fremmøde, er aflyst, så er de frivillige besætninger i Marinehjemmeværnet stadig på beredskab.

 

Af Troels lykke |

Marinehjemmeværnet i Vordingborg blev lørdag aften klokken 17.30 alarmeret af Forsvaret. 

Historien er umiddelbart, at pårørende i land var blevet urolige for en enlig lystsejler, som ikke var til at kontakte under en sejlads i Smålandshavet ud for Næstved. Det skriver Marinehjemmeværnet.

Herefter gik det sædvanlige alarmeringssystem i gang, og de frivillige gaster hastede ned mod deres fartøj ARIES, der ligger i Vesthavnen på Masnedø.

Klar til at sætte gummib​åd i vandet på et kvarter

- Vi var fire mand fremme, klar til at sætte gummibåden i vandet inden for 15 minutter, og de sidste var på trapperne, fortæller flotillechef Martin Lehmann, der selv var klar til at gå ud som gast i den hurtige gummibåd.

Hverken ARIES eller dens gummibåd nåede dog at forlade haven, da aktionen blev afblæst af​ Forsvaret klokken 17.50. Der var opnået kontakt til lystsejleren, og alt var godt igen.

Martin Lehmann og de frivillige fra Marinehjemmeværnets flotille i Vordingborg kunne derfor pakke fartøj og gummibåd sammen. 

På beredskab i hele landet

Hvis menneskeliv er på spil, så er samtlige af Marinehjemmeværnets 30 fartøjer, tre hurtige indsatsfartøjer og fem trailerbaserede hurtige gummibåde og deres frivillige besætninger, stadig klar til at rykke ud til eftersøgning og redning til søs i hele Danmark. 

Alle øvrige aktiviteter, der kræver fysisk fremmøde – møder, øvelser eller uddannelser – er ellers aflyst i hele Hjemmeværnet i denne tid. Men beredskabet er altså​ ikke lagt ned. 

Har håndsprit om bord

- Selvfølgelig er vi klar til SAR (search and rescue), understreger Martine Lehman og fortsætter:

- Vi har håndsprit om bord, vi tager det stille og roligt, og vi passer på. Det har vi ingen problemer med.

Efter en flot reaktionstid, der ellers ville have sikret en hurtig afgang fra Masnedø, tog den fremmødte besætning hjem igen. Dog uden kram eller de store klap på skulderen denne gang.

Kilde: Marinehjemmeværnet

content-loader
content-loader
content-loader