Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
A-Cats ses her udfor Skovshoved, hvor KDY holdte stævne. Privatfoto

Christian Nygaard vinder sit første A-Cat stævne i Wessel & Vett Cup

Det plejer at være Skovshoved-sejleren Thomas Paasch, flere gange dansk mester i A-Cat, der vinder, men nu var det KDY'eren Christian Nygaard, der strøg til tops i den hurtige katamaran. Stævnet var arrangeret af KDY. 10 foilende Waszp-joller deltog også.

Af Troels Lykke |

KDY afviklede i weekenden for første gang Wessel & Vett foil Cup samtidig med det traditionelle 12m-stævne.

Flying Phantom, Moth, Waszp og A-Cats var inviteret, men det var kun de to sidstnævnte klasser, der stillede op. I A-Cat klassen var det kun en begrænset skare på seks både, der var til start, men det ændrede ikke på at kampen var hård.

Til forskel fra Highlander Cup, der blev afholdt i meget let luft for knap en måned siden, havde vejrguderne valgt at give den en over frakken i denne weekend.

Meget vind til en katamaran med 9 meter mast

Vejrmeldingen bød på vindstød, der var langt højere, end hvad man normalt ville synes er rart i en 75 kg let foilende båd med 9 meter mast, men ikke desto mindre lykkedes det at afvikle 10 sejladser i løbet af weekenden.

Christian Nygaard (aka Highlander) lagde hårdt ud ved at vinde 5 af lørdagens 6 sejladser.

- Personligt beviste jeg, at kæntringer ikke er gavnlige for resultatet ved at ryge rundt hele 4 gange. Så må vi se, om jeg kan huske det til en anden gang, fortæller Thomas Paasch.

Christian vandt sit første A-Cat stævne i fin stil med 10 points foran Thomas Paasch og Tom Bøjland med henholdsvis 15 og 19 points.

10 Waszp-joller på startlinjen

I den anden enmandsjolle, den foilende Waszp, stillede 10 joller op. Her var Borch Racing Team bedst, viser resultatlisten.

Se resultater fra A-Cat.

content-loader
content-loader
content-loader