Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
X-Yachts Gold Cup 2019 blev sejlet ved Haderslev. Nu rykker stævnet længere nordpå til Aarhus Ø. Foto: Frederik Sivertsen/X-Yachts Gold Cup
Kort Nyt
X-Yachts Gold Cup 2019 blev sejlet ved Haderslev. Nu rykker stævnet længere nordpå til Aarhus Ø. Foto: Frederik Sivertsen/X-Yachts Gold Cup

X-Yachts Gold Cup 2021 holdes i Aarhus Internationale Sejlsportscenter

Med Sailing Aarhus arrangerer X-Yachts sin tilbagevendende begivenhed, X-Yachts Gold Cup. I 2019 blev eventen holdt ved værftet i Haderslev, der ved samme lejlighed fejrede X-Yachts’ 40 års jubilæum. Men nu skal der prøves kræfter i ”Smilets by” i pinsen 2021.

Af Troels Lykke |

Over 100 danskbyggede og blankpolerede sejlbåde fra X-Yachts, de fleste i millionklassen, vil i pinsedagene stråle om kap langs broerne på Århus Ø, hvor man forventer 1200 sejlerglade mennesker fra mere end 15 nationer. 

På Aarhusbugten dystes i familie- og racing-klasser, mens de gode relationer dyrkes på landjorden. Samtidig vil stævnet traditionen tro blive genstand for international bevågenhed og stærk mediedækning. 

- I 2019 afviklede vi Gold Cup i Haderslev med stor succes. Mere eller mindre alle vores medarbejdere var involveret, og det var en helt uforlignelig oplevelse at afvikle så stor en event i forbindelse med den ganske særlige lejlighed, som 40 års jubilæumsåret var, forklarer CEO, Kræn Brinck Nielsen til pressen.

Løbende fornyelse

X-Yachts har gennem de seneste måneder været i dialog med Sailing Aarhus, og med et imponerende CV for event-afvikling var der ikke så meget slinger i valsen: X-Yachts’ CEO er ikke i tvivl om, at Sailing Aarhus kan løfte opgaven:

- Vi skal løbende fornye os, og samarbejdet med Sailing Aarhus i 2021 giver rigtig god mening, fordi de har stor erfaring med at afvikle internationale events, uddyber CEO Kræn Brinck Nielsen.

- Vi er én stor X-Yachts-familie, og særligt community-tankegangen har vist sig at være meget værdifuld. Det betyder alt, at vores X-Yachts-ejere kan samles og nyde et par dage med socialt samvær og sjov på vandet, og netop den slags oplevelser vil blive husket for altid. Aarhus er et perfekt sted at samles: Det er en charmerende by med mange kulturelle facetter, så der er lidt for enhver smag, slutter Nielsen.

Faciliteterne i og omkring Aarhus Internationale Sejlsportscenter er helt unikke, hvilket blandt andet betyder, at alle deltagere kan samles og ligge lige omkring centeret med deres X’er, og sejladsen kan følges på tæt hold fra terrasserne og lounge-området.

God mening at holde stævne i Aarhus

CEO for Sailing Aarhus, Jon Kock Hansen er begejstret for samarbejdet:

- Det giver virkelig god mening at lave denne event sammen med X-Yachts, ikke mindst fordi vi har samme værdisæt. Vi skal få folk til at føle sig godt tilpas, når de deltager i en event her hos os. I tæt samarbejde med X-Yachts får vi arrangeret en fantastisk event, og vi glæder os meget til at komme i gang med forberedelserne. Vi er 100% klar til at give den fuld gas nu, fortæller Hansen entusiastisk.

Datoen for eventen er pinsen 2021 på datoerne 21. – 23. maj. Inden længe åbnes der for tilmelding via Sailing Aarhus’ website. Her løfter man også sløret for et mere detaljeret program for pinsen.

Hold også øje med X-Yachts hjemmeside og sociale medier.

content-loader
content-loader
content-loader