Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
29-årige Peter Burling har med roret i hånden sat kurs mod SailGP. Ved sin højre side har han sejlermakkeren Tuke Blair, mens SailGP-CEO Sir Russell Coutts viser sin opbakning på den venstre. Foto: SailGP

Stærkt newzealandsk team med America's Cup-vindere træder ind i SailGP

OL-guld- og America's Cup-vinderne Peter Burling og Blair Tuke bliver en del af et stærkt hold fra New Zealand. Teamet vil sammen med de danske Rockwool-sejlere og seks andre hold være på startlinjen, når SailGP skydes i gang til april.

Af Sara Sulkjær |

Én af verdens hårdeste sejladser, SailGP, tager fra 2021 endnu et step op ad rangstigen. Et stærkt new zealandsk hold med America's Cup- og OL-vinderne Peter Burling og Blair Tuke i spidsen gør således sin entré i serien, der i forvejen består af syv stærke teams med nogle af verdens bedste sejlere, herunder det danske Rockwool-team med skipper Nicolai Sehested ved roret:

- Velkommen New Zealand SailGP Team - SailGP blev lige endnu hårdere. Skyd sæson to i gang, skriver det danske hold på Facebook.

Fortsætter i America's Cup

To olympiske medaljer og seks verdensmesterskaber i 49er har Burling og Tuke på CV'et, ligesom de tidligere er hædret med titlen som 'verdens bedste sejler'. Også den berømte America's Cup-sejlads har haft de to sejlere øverst på podiet. En titel, som sejlerne til marts skal forsvare på hjemmebanen i Auckland, hvorefter de stiller til start ved de udskudte olympiske lege i 2021.

Det new zealandske teams lange sejrsliste slutter dog ikke her. Ifølge Peter Burling er endnu flere dygtige sejlere på vej:

- SailGP udgør en helårlig platform for professionel, high-performance sejlads på den globale scene, som solidt supplerer vores eksisterende America's Cup og olympiske deltagelser. Vi vil stille et konkurrencedygtigt hold til mesterskabet, lover Peter Burling på SailGP's hjemmeside.

Længe ventet

Med den new zealandske F50-katamaran på startlinjen føjes én af verdens førende sejlsportsnationer til SailGP-ligaen. En nation, der har opfostret topprofessionelle sejlere og har utallige pokaler og medaljer på triumfhylden:

- Et new zealandsk team har siden vores oprettelse været på SailGP's radar, og jeg kunne ikke være mere begejstret for at byde Peter og Blair velkommen til ligaen. De er blandt de bedste af de bedste i verden, understreger SailGP-CEO, Sir Russell Coutts.

Grundet Covid-19-pandemien er sæson to udskydt, således at de dygtige new zealandske sejlere sammen med de øvrige SailGP-hold først i april 2021 får lov at dyste i de højteknologiske F50'ere.

Kilde: SailGP

content-loader
content-loader
content-loader