Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Høgh-Christensen, tv, CEO for det danske GP50 hold, står her med kaptajn for holdet, Nicolai Sehested. PR-foto
Kapsejlads
Femdobbelt America's Cup-vinder Russel Coutts, står her til venstre. Til højre står CEO for Rockwool, Jens Birgersson.

Danmark med i verdens hurtigste kapsejlads, SailGP – ROCKWOOL er hovedsponsor

SailGP indgår samarbejde med ROCKWOOL, der nu er sponsor for det nye danske hold. Holdet skal konkurrere i F50-ligaen ude i verden. Nicolai Sehested skal styre, mens Jonas Høgh-Christensen er CEO for holdet.

Af Troels lykke |

SailGP har i dag offentliggjort, at et dansk hold bliver det syvende i den spektakulære F50-liga, som i 2020 gennemfører sin anden sæson af det globale mesterskab.

ROCKWOOL er holdets hovedsponsor, mens Nicolai Sehested, der har sejlet verden rundt flere gange, er rorsmand på båden, og OL-sølvmedaljevinder, Jonas Høgh-Christensen, er Team Manager. Det danske hold kommer til at konkurrere mod seks andre nationale hold i verdens hurtigste både i nogle af verdens mest kendte byer.

ROCKWOOL og SailGP har indgået en 3-årig aftale med mulighed for kontraktforlængelse i yderligere tre sæsoner. Med support fra ROCKWOOL kommer det danske hold til at konkurrere i den globale F50-liga, der begynder i februar 2020 med første kapsejlads i Sydney. Efterfølgende stævner afholdes i USA, Storbritannien og flere endnu ikke offentliggjorte venues.

SailGP-direktør Sir Russell Coutts siger:

”Deltagelse af det danske hold tilføjer en masse spænding i SailGPs sæson 2 – en sæson, der tegner til at blive endnu et sportsligt mesterskab i supertæt konkurrence. Danmark har opnået en bemærkelsesværdig succes i olympisk sejlsport og skal nu konkurrere på øverste niveau mod de bedste sejlere fra seks andre nationer i højteknologiske katamaraner med foils og vingesejl. Derudover er det fantastisk at byde velkommen til ROCKWOOL som hovedsponsor for det danske SailGP-team. Dette er sandsynligvis en af de mest interessante udviklinger i dansk sejlads i mange år, da det giver en ny mulighed for talentfulde unge sejlere, der stræber efter at sejle professionelt for deres land.”

Koncernchef for ROCKWOOL Group, Jens Birgersson, siger:

”Bæredygtighed er hjertet i vores forretning. Vores produkter bruges til at isolere bygninger, spare energi og bidrager i sidste ende til globale klimamål. Sejlads er en bæredygtig sport og passer perfekt til ROCKWOOL-brandet. Vi er et dansk firma, der siden vores etablering i 1930’erne har haft et internationalt udsyn, så vi er stolte af at gøre det muligt for et dansk hold at træde ind på verdensscenen for første gang. Vi glæder os til se dem sejle i Sydney til februar og derefter i andre internationale storbyer. ”

Nicolai Sehested, 30, har haft stor succes til en række store sejlsportsarrangementer, understreget af sin rolle som rorsmand til to Ocean Race. Han har derudover være skipper og stifter af Ewii Racing (tidligere TREFOR Racing) til World Match Racing Tour siden 2010, der har resulteret i mere end 30 podieplaceringer.

Jonas Høgh-Christensen er firdobbelt olympisk deltager i finnjolle-klassen (2004-16) – hvor han vandt sølv i 2012 – samt femdobbelt VM-medaljevinder. Hans erhvervsmæssige baggrund tæller blandt andet syv år i Marketing, Commercial & Operations i underholdningsvirksomheden, Live Nation, og han er derudover medstifter af den globale platform for bådudlejning og oplevelser på havet, Boatflex.

Den danske båd bliver den syvende katamaran i SailGP og blev for nylig præsenteret i New Zealand af et testhold fra ligaen. F50-katamarentypen modtog i øvrigt i år prisen ’World Sailing’s 2019 Boat of the Year’.

Nicolai Sehested tager roret til et to-ugers træningsforløb i januar – hvor resten af holdet bliver endeligt offentliggjort. Det sker op til debuten i Sydney den 28. - 29. februar, hvor anden sæson skydes i gang.

”I det øjeblik jeg så SailGP, vidste jeg, at vi måtte være en del af dette spændende nye kapitel i dansk sejlsportshistorie. Det er de bedste sejlere i de hurtigste både, alle sejler tæt på kysten - det er utrolig intens racing og fantastisk at se på. Vi er meget taknemmelige for at have fået så betydelig støtte fra ROCKWOOL, der gør det muligt at lancere dette hold, og vi ser frem til at gøre Danmark stolt”, kommenterer Nicolai Sehested.

Efter sæsonåbningen i Sydney vender ligaen tilbage til USA for mesterskaber i San Francisco (2. – 3. maj) og New York (12. – 13. juni), før de vender tilbage til Cowes på Isle of Wight (14. - 15. august) med sæsonens første europæiske begivenhed. Resten af ​​sæsonplanen vil blive annonceret i løbet af de kommende måneder.

Billetter til Sydney SailGP er til salg på: SailGP.com/Sydney

OM SAILGP

SailGP blev grundlagt i 2018 og har hovedkontor i London og New York samt. SailGP er et årligt, globalt mesterskab med unik, banebrydende bådteknologi og ærefrygtindgydende sportsfolk. Sporten tager udgangspunkt i fansene med sejlads helt tæt på kysterne, der finder sted i nogle af de mest ikoniske havne rundt om på kloden og kulminerer med et match race, der sikrer vinderen 1 million dollars. Rivaliserende nationale hold kæmper i de identiske og højteknologiske F50-katamaraner, konstrueret til intens kapsejlads i høj fart på mere end 50 knob (cirka 100 km/t).

Besøg SailGP.com for mere information.

OM ROCKWOOL GROUP

Vi er hos ROCKWOOL Group dedikeret til at berige livet for alle, der oplever vores produktløsninger. Vores ekspertise er velegnet til at takle mange af tidens største udfordringer inden for bæredygtighed og udvikling, i alt for energiforbrug og støjforurening til brandbeskyttelse, vandmangel og oversvømmelse. Vores produktsortiment stemmer overens med diversiteten af verdens behov, mens vi samtidig støtter vores interessenter i at reducerer deres egne CO2-fodaftryk.

Stenuld er et alsidigt materiale, der danner basis for alle vores forretningsområder. Med mere end 11.600 passionerede kolleger i 39 lande er vi global markedsler inden for stenuldsløsninger – fra bygningsisolering til akustiske loftplader, facadebeklædning til vækstmedier, specialfremstillede fiberløsninger til industriel og teknisk isolering til procesindustri, marine og offshore industrien.

content-loader
content-loader
content-loader