Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det store OL-medaljehåb, Anne-Marie Rindom træner i øjeblikket på Lanzarote. Med nyt udstyr skal det fremover blive endnu lettere for den danske sejler at træne i udlandet. Foto: Anne-Marie Rindom til OL / Facebook

Flere både på vej til OL-sejlerne efter særbevilling

Fremover skal landsholdssejlerne ikke nødvendigvis fragte joller og andet udstyr fra Danmark mod varmen, når der skal trænes i syden. Samtidig er en træner på vej til Laser-sejlerne.

Af Sara Sulkjær |

Den første weekend i december landede en tidlig julegave i indbakken hos Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen.

DIF og Team Danmark har nemlig besluttet at imødekomme Dansk Sejlunions ansøgning om støtte i forbindelse med OL-kampagnen frem mod Tokyo 2021. Det betyder ekstra midler til indkøb af udstyr og ansættelsen af en træner i Laser-klassen.

Det forklarer Dansk Sejlunion på deres hjemmeside.

Stor betydning for optimal træning

Særbevillingen til udstyr skal specifikt gå til indkøb af flere både, så OL-sejlerne har størst mulig fleksibilitet omkring træningen. Ved at have hurtige både liggende i for eksempel Sydeuropa og i Danmark er de ikke afhængige af at skulle fragte deres udstyr tværs gennem Europa.

Derudover kan selve OL-båden optimeres, mens sejlerne er på vandet i en anden, og når udstyret skal sendes til Japan i begyndelsen af maj, har atleterne stadig en hurtig båd herhjemme.

– Udstyret har en stor betydning for sejlernes præstationen under OL. Med særbevillingen kan vi optimere træningen og sikre, at sejlerne får den bedst mulige forberedelse frem mod OL. Derfor er bevillingen afgjort vigtig i forhold til at nå vores mål om at bringe medaljer med hjem fra Japan, forklarer Thomas Jacobsen til sejlunionens hjemmeside.

Otte millioner kroner

Midlerne kommer via den særbevilling, Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund har modtaget grundet udsættelsen af OL fra Kirkbi, Salling Fondene og Kulturministeriet.

En særbevilling, der lyder på i alt otte millioner kroner og som skal hjælpe i alt 50 atleter fra 12 forskellige forbund mod de olympiske lege i Tokyo til sommer.

Kilde: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader