Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Marie Rindom flankeret af træner Piotr Wojewski og Kronprins Frederik efter bronzetriumfen ved OL i Rio 2016. Foto: Anne-Marie Rindom til OL / Facebook

Rindom om udskudt OL: - Usikkerheden omkring den økonomiske situation har været stor

En OL-kampagne er dyr - ikke mindst i sejlsporten, hvor udstyr må fragtes over store afstande. Den millionstore donation til danske atleter er derfor af stor betydning, understreger verdens bedste kvindelige sejler, Anne-Marie Rindom.

Af Sara Sulkjær |

40 millioner kroner.

Så stort er beløbet på den check, Salling Fondene, Kirkbi og den danske regering sender i retning af de danske atleter, der må forlænge deres bekostelige OL-kampagner med endnu et år efter udskydelsen af legene til 2021.

- Usikkerheden omkring den økonomiske situation har været stor den seneste tid, for sejlsport er dyrt, og en OL-kampagne kræver et godt budget for at være med helt fremme i verdenseliten, påpeger Anne-Marie Rindom på sin Facebookside.

Støtte gør konkurrencedygtig

Den milliondyre størtte er derfor afgørende for Laser Radial-udøveren, der i 2019 blev kåret til verdens bedste kvindelige sejlere.

- Vi ved ikke, hvornår vi kan rejse igen, men at træne på OL-farvand er meget vigtigt. Så denne støtte er med til at gøre os konkurrencedygtige om et års tid, understreger Rindom. 

Sejleren, der ved OL i 2016 sikrede en flot bronzemedalje, regnes efter et imponerende 2019 med både en EM- og VM-titel blandt de største, danske medaljehåb.

Tre måneder til det oprindelige OL

Om tre måneder, den 24. juli, skulle et storslået åbningsshow efter planen have indledt de olympiske lege i Tokyo 2020.

Efter svære overvejelser fik den verdensomspændende corona-pandemi dog arrangørerne til at udskyde verdens største sportsbegivenhed ét år, således at legene i stedet løber af stablen fra fredag den 23. juli til søndag den 8. august 2021.

content-loader
content-loader
content-loader