Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Ung 49er-duo vil tage kongens guld tilbage til Danmark ved OL i 2024

I et ambitiøst sejlsportsprojekt har Joakim Salskov-Iversen og Markus Oliver Nielsen sat den sorte pirat-spiler. Når OL om fire år løber af stablen i Paris, drømmer de to selvudnævnte pirater om at tage kongeguldet tilbage til Danmark.

Af Sara Sulkjær |

Året er 1807. Englænderne har netop sænket og erobret den danske krigsflåde. Kong Christian d. 7. udsteder desperat kaperbreve til danske søfarer med opfordring til at sikre forsvaret af danske farvande - altså pirateri på kongens bud.

Kaperbrevene havde ingen formel udløbsdato. Det udnyttes nu af to ambitiøse, danske sejlere.

49er-talenterne Joakim Salskov-Iversen og Markus Oliver Nielsen tager derfor handsken op. Men tiden er ikke til pirateri i indre danske farvande, hvorfor duoen i stedet kalder sig ”Pirates of the World” (PoW). 

Et æreskodeks

Sejlerne vil bringe verdensguldet tilbage til Danmark. Allerhelst fra fransk farvand - ved OL i 2024. Det var oprindeligt venskabet til Frankrig, som i 1807 kostede Danmark flåden. De stolte danske sejltraditioner skal ikke hævnes - men hævdes:

- Sejlsport er den idrætsgren, som har hentet mest guld hjem til Danmark gennem tiderne. Det er en tradition, som Piraterne (49er-teamet, red.) vil tage op igen, forklarer de to sejlere i en pressemeddelelse.

Piraterne har et æreskodeks, der styrer deres færden, et såkaldt “Code of Honor”: Comply with the rules; Challenge the conventions. 

De gør op med gamle konventioner for at nå deres mål. Modstand - som sejlerne har haft så rigeligt af med hård hjernerystelse, corona-smitte på træningslejr og aflyste stævner - gør dem kun stærkere og mere viljefaste. 

En vilje, som allerede har udmøntet sig i små sejre for det nye hold, som har lavet to top-20-placeringer i de to internationale stævner, der har været i den amputerede 2020-sæson. Et resultat, som viser, at de er på rette spor. 

Kurs mod OL-guld

Allerede i ungdomsårene har dette mindset givet guld og sølvmedaljer - nu skal det være fra øverste hylde: OL.

- Vi mener, at det er vigtigt at have respekt for sportens regler, når vi sejler derude, men det betyder ikke, at vi har tænkt os at give ved dørene og følge den slagne vej, og da slet ikke at være som alle andre, understreger Markus Oliver Nielsen.

49er-piraterne er klar til at gøre alt, hvad der skal til for at kapre guldet og føre det hjem til Danmark. 

- Vi føler det nærmest som vores pligt at bringe guldet tilbage til Danmark, og jeg vil ikke acceptere at lade andre være bedre end os. Det giver mig blod på tanden til at presse de ekstra procent, der skal til for at være på toppen af min sport. Vi vil stjæle vinden, opmærksomheden – og guldet, supplerer Joakim Salskov-Iversen.

Et ambitiøst sejlprojekt

49er-sejlerne vil vise verden sejlads, som den aldrig har set sejlads før. Tænding, drama, action og en hidtil uset dedikeret og underholdende branding af sejlsporten.

De tager en udfordring op, som kun meget få har turdet kaste sig ud i, og endnu færre har lykkedes med – at bringe en ærlig og tæt skildring af sejlsporten. 

Det gør de ved at benytte sig af lige dele teknologi, pirattilgang og fuld åbenhed. De lader deres proces være en åben bog for seeren, som får lov til at se med, både når det gør ondt, og når det går godt.

- Vi har kun ét skud i bøssen, så vi bliver nødt til at gøre det rigtigt første gang. Vi vælger derfor at gå en radikalt anderledes vej, vores egen, fordi vi tror på, at det er den eneste, der kan føre os til guldet, forklarer Markus Nielsen.

Et projekt af denne kaliber kræver udover ekstremt hårdt arbejde, teamwork og komplet dedikation også Danmarks mest nytænkende, ambitiøse og visionære sponsorer. Dem jagter piraterne også - og garanterer fuld smæk for skillingerne.

Følg piraterne på sociale medier

Alt sammen kan du følge på Instagram. Her deler sejlerne deres glæde ved at sejle, vilje til sejr og den kompromisløse stræben efter den højeste fart i 49eren:

- Så kig efter den sorte sørøverspiler med det danske klap for øjet! Der er garanteret action som aldrig tidligere set. Målet: OL GULD 2024 i Frankrig, slutter de ambitiøse kapsejlere.

Følg de danske 49er-pirater på Instagram og Facebook.

content-loader
content-loader
content-loader