Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fra venstre ses Lin Ea Cenholt, Christian Peter Lübeck, Jens Andersen, CFO – Chief Financial Officer og Peder R. Pedersen, CEO og President, Weibel Scientific. PR-foto

Weibel Scientific hjælper igen Nacra 17-sejlerne Lin og CP mod medaljer i Tokyo

Radarproducenten Weibel Scientific har netop forlænget sponsoratet med sejlduoen Cenholt/Lübeck Sailing. - Helt afgørende for at vinde OL-medaljer, understreger gast Christian Peter Lübeck. På lørdag kører duoen 3.000 km til Cadiz, hvorefter de tager færgen til træningslejr på Lanzarote.

 

Af Troels Lykke |

2020 skulle have været OL-sejlernes år. Men på grund af den verdensomspændende corona-pandemi er de længe ventede og traditionsbundne olympiske lege i Tokyo blevet rykket et år frem til sommeren 2021. 

Udsættelsen har efterladt mange elitesejlere i en penibel situation, hvor de risikerer at stå uden sponsorater i den sidste tid op til OL. Det forklarer Christian Peter (CP) Lübeck, den ene halvdel af Nacra 17 sejler-duoen Cenholt/Lübeck Sailing, der er blandt favoritterne til at hente OL-medaljer hjem til Danmark.

Derfor er det en stor lettelse for de to KDY'ere, at Weibel nu har valgt at forlænge partnerskabet med de to medaljehåb endnu et år.

- Aftalen med Weibel er grundlaget for, at vi kan fortsætte vores intense træningsplan frem mod OL og få adgang til det udstyr, de træningslejre og stævner, der er helt afgørende for at vinde medaljer med hjem i sidste ende, siger han i en pressemeddelelse.

28 timer med færge til Lanzarote

Lin Cenholt og CP Lübeck er lige nu er ved at pakke deres Nacra 17 ned i Aarhus, så de kan tage den med til Lanzarote, hvor holdet skal træne de næste mange uger.

- Vi kører til Cadiz på lørdag, det bliver noget af en 3.000 kilometer lang tur ned gennem corona-land. Derefter skal vi sejle med færge i 28 timer til Lanzarote, forklarer Lübeck i dag til Minbaad.dk.

- Vi skal kunne fremvise negative coronatest undervejs, og jeg er den eneste på Nacra 17-holdet, der ikke har haft corona, så jeg er ekstra påpasselig. Men det bliver godt på Lanzarote, vi er ti hold dernede, blandt andet vores franske træningsmakkere, men svenske og tyske sejlere kommer også, da de hørte, vi blandt andet skulle derned, uddyber VM-sølvvinderen.

Vil til Japan til maj

Senere i maj håber duoen på at komme til Japan og træne.

- Efter nogle uger i Japan vil vi tage tre uger til Danmark, hvorefter vi gerne vil til Japan og træne igen i juli (hvor OL starter ultimo juli, red.), forklarer Lin Cenholt fra Aarhus til Minbaad.dk. 

Lin Cenholt og CP Lübeck har været et team siden 2016, og forventningerne til deres præstationer ved OL er store. Sidste år indtog de andenpladsen i VM i Nacra 17, og de har som det eneste hold i verden formået at ligge i top-8 til VM hvert år siden 2016.

Fælles vindermentalitet

Aftalen mellem radarproducenten og sejl-duoen er på mange måder unik, mener Lin Ea Cenholt.

- Vi har et helt særligt værdifællesskab med Weibel, som tydeligt kan mærkes, når vi taler med medarbejderne. Ligesom os arbejder de i en branche, hvor marginaler kan gøre hele forskellen, og hvor en uhørt grad af perfektion og opmærksomhed på detaljen er påkrævet, siger hun.

Den betragtning er Peder R. Pedersen, CEO i Weibel Scientific, enig i:  

- Vi har en stærk vindermentalitet i Weibel, og vi vil være de bedste i verden inden for vores felt. Det samme vil Lin og CP, og gennem de sidste tre års sponsoraftale har vi fulgt deres intensive og hårde arbejde med at kvalificere sig til OL på nært hold. Det har været meget inspirerende, og vi har stor respekt for deres høje ambitionsniveau, siger han og understreger, at Weibel derfor heller ikke vil ”give op på målstregen” og efterlade sejlerne uden et sponsorat i det ekstra år, der nu går, før OL løber af stablen.

Sportschef: Fantastiske resultater med Weibel i ryggen

Hos Dansk Sejlunion glæder sportschef Thomas Jacobsen sig over, at arbejdet mellem landsholdssejlerne og Weibel Scientific fortsætter.

- Lin og CP har gennem de seneste år leveret fantastiske resultater med Weibel i ryggen. Sponsorerne er dem, der gør det muligt for vores sejlere at fokusere 100 procent på sporten. Uden dem var det ikke muligt at fastholde sejlsporten som en af de mest vindende sportsgrene i Danmark, understreger Jacobsen.

Om Weibel Scientific
Weibel Scientific A/S er en dansk ingeniørvirksomhed i kraftig vækst, der udvikler og producerer højteknologiske radarer til brug i rumforskning, flyindustri, forsvar samt missilforsvar.

Den danskejede virksomhed er verdensførende inden for udvikling af Doppler-radarer og har siden sin etablering i 1977 leveret flere end 4.500 radarer til 40 lande.

Weibel har investeret betydeligt i at insource alle dele af produktion og udvikling til sine produktionshaller i Allerød, hvor virksomheden har hovedkvarter og holder næsten 200 medarbejdere beskæftiget. Læs mere på www.weibelradars.com.

content-loader
content-loader
content-loader