Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det blæste i finalen. Her ses gasten C.P. i ubalance. Klik ude i siden og se flere fotos. Foto: Sailing Energy
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Fantastiske Lin og C.P. tog VM-sølv i Nacra 17 efter vild Medal Race - 5 meter fra guld

Efter EM-bronze i 2018 og 2019 er dette Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck første VM-medalje - og de tog et afgørende skridt mod OL-udtagelse til Tokyo 2020. VM-guld var yderst tæt på, efter opgør med italienere. Danskerne manglede 5 meter.

Af Troels lykke |

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck fra KDY sikrede sig VM-sølv efter et intenst Nacra 17-Medal Race ud for Auckland, New Zealand..(natten til søndag, dansk tid)..

Efter EM-bronze i både 2018 og 2019 er dette Lin og C.P.s første VM-medalje - og de tager samtidig et formentlig altafgørende skridt mod OL-udtagelse til Tokyo 2020, fortæller Dansk Sejlunion på Sejlerlandsholdets facebook-side

Før finaledagen lå Lin og C.P. på 3. pladsen. En placering, som de både forsvarede og forbedrede særdeles overbevisende med en 2'er og en 5'er i dagens to fleetsejladser umiddelbart før Medal Race.

Farven på medaljen var helt åben

Med Lin/C.P. og to andre både klart i front var den danske medalje sikret før Medal Race - men farven på medaljen var helt åben.

Tidligt i finalesejladsen fejlede den australske båd på 3. pladsen. Fra dét øjeblik udviklede sejladsen sig til rent matchrace mellem Lin/C.P. og italienske Bissaro/Frascari. Først i mål af de to ville tage guldet!

Det blev en tæt og super intens duel, hvor de kraftige vindforhold samtidig udfordrede sejlernes boathandling.

Lå til VM-guld - men italienere trak længste strå

På andet opkryds var Lin og C.P. en overgang "optisk" i front, men italienerne kom tilbage og fik dækket af - og koncentrerede sig resten af sejladsen alene om den danske båd.

De to gik i mål som 7'er og 8'er - med få sekunders mellemrum. Desværre med italienerne forrest.

Det rokker dog ikke ved den formidable præstation, som den danske landsholds-Nacra har leveret ved VM. Hvor Lin fra Aarhus og C.P. fra Hellerup med stabile sejladser hele vejen igennem holdt sig inde i medaljespillet fra start til slut.

Se Lin og C.P.s reaktion efter VM-sølv. -Vi var fucking 5 meter fra at vinde siger Lin her: www.facebook.com/Sejlerlandsholdet/videos/vb.105848992618/2843031305776361/?type=2&theater

VM-SLUTSTILLING i Nacra 17 
https://nacra17.org/events/2019-world-championship/#results

9. plads til Jonas Warrer og Jacob Precht

Medal Race i 49er-klassen blev et dramatisk ræs med flere kæntringer - især på sidste læns mod mål. Warrer/Precht - 49er sailing lå langt tilbage i det meste af sejladsen - men holdt sig sejlende til slut og kunne lukrere på et par kæntringer foran. 6'er i mål - samlet 9. plads til Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen.

VM-SLUTSTILLING i 49er...
https://49er.org/event/2019-world-championship/#49erresults

content-loader
content-loader
content-loader