Gå til hoved-indhold
Udstyr
Dragonfly i Skærbæk har været med i udviklingen af det nye Epex nanno membran-sejl fra Elvstrøm Sails. PR-foto
Udstyr
Udstyr

Nyt EPEX-nanno-membran-sejl fra Elvstrøm til kapsejlere

- EPEX-teknologi er nu med banebrydende materiale, der især er velegnet til kapsejlads. Det er let, tyndt, smidigt og stærkt. EPEX-nanno fremstilles med et minimum af lag, forklarer Niels Bjerregaard, direktør for Elvstrøm Sails. EPEX-nanno er udviklet med Quorning Boats

Af Troels Lykke |

Produktudviklingschef Flemming Christensen forklarer til bådpressen i en pressemeddelelse:

- Med EPEX-nanno tager vi et kvantespring i udviklingen af membran-sejl. Det, der blandt andet nu er muligt, er at anvende helt flade carbonfibre i kombination med flade aramid-black-fibre, hvilket naturligvis giver en endnu fladere sejlprofil. De flade fibre kombineres med carbon-filament-strips. Power Absorption Strips indsættes i de særligt belastede områder. EPEX-nanno er det første produkt i vores nye generation EPEX.

Lettere end taffeta-materiale

EPEX-nanno er betydeligt lettere end et taffeta-materiale, men er endvidere stærkere og mere holdbart end et typisk film/filmprodukt, der ofte ses indenfor kapsejlads. Det tynde polyesterlag tilfører produktet ekstra beskyttelse mod slid.

- EPEX-nanno er et høj-performance-product, som er udviklet og testet i tæt samarbejde med Quorning Boats. Dragonfly-trimaranerne kræver sejl, der kan klare en hård belastning. Med EPEX-nanno kan vi nu tilbyde den krævende sejler et let, men samtidigt stærkt og blødt sejl, fortæller Niels Bjerregaard, direktør for Elvstrøm Sails.

content-loader
content-loader
content-loader