Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlere fra fem nationer er til start i Nord Stream Race. Foto: Nord Stream Race / Andrey Sheremetev

Nord Stream Race udsat - satser på ny start i september

Som alt andet udskydes også Nord Stream Race-sejladsen, der skulle være startet i juni. Arrangørerne håber at skyde sejladsen i gang den 5. september, når de bedste team fra fem nationer tørner sammen.

Af Sara Sulkjær |

Selvom kapsejladsen er vigtig, må konkurrencen vige for deltagernes sundhed og helbred. 

Det fastslår arrangørerne af distancesejladsen Nord Stream Race, der har besluttet at udskyde eventens oprindelige start i juni, på racets hjemmeside.

Følger Kielerugen

Efter planen skulle sejladsen, der bringer deltagerne fra Kiel til russiske Skt. Petersborg, være stævnet ud i starten af juni, men den omfattende corona-pandemi sætter nu en aktiv stopper for endnu et arrangement. 

Håbet er derfor, at det bliver muligt at slippe fortøjningerne i starten af september, hvor den populære, maritime festival, Kielerugen, ligeledes forsøges afholdt:

- Den eventuelle udskydelse til den 5. september gør det muligt at justere Nord Stream Races start i forhold til til Kielerugen, som måske også vil begynde der efter at være blevet rykket, forklarer Vladimir Liubomirov fra værtsklubben St. Petersburg Yacht Club.

Sejles for niende gang

Lykkes det at skyde 2020-sejladsen i gang, bliver det den niende gang, at de bedste sejlklubber fra fem europæiske ligaer stævner sammen.

Det danske flag kommer til at sidde på KDY's ClubSwan 50'er, mens også nationale teams fra Finland, Sverige, Tyskland og Rusland er på startlinjen.

Kilde: Nordstream Race

content-loader
content-loader
content-loader