Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Bogen Elvstrøm Explains the Racing Rules på vej - også som app

I forbindelse med World Sailings beslutning om nye kapsejladsregler fra 1. januar 2021, selvom OL er udskudt, er opdateringen af Elvstrøm-regelbogen på vej. Den findes også som en app, forklarer regelekspert og medforfatter Søren Krause.

Af Troels Lykke |

- Det her kan have interesse for danske kapsejlere, specielt dem med internationale ambitioner og deltagelse i engelsksprogede stævner, forklarer Søren Krause til Minbaad.dk.

Han har været med til at skrive regel-bogen, og Krause, der er Paul Elvstrøms svigersøn, har noget at have sit regelkendskab i - i mange år har han været højt respekteret international umpirer og siddet i diverse internationale udvalg om regler.

Elvstrøm regelbog på vej igen

Krause fortæller videre:

- I forbindelse med World Sailings beslutning om nye kapsejladsregler 1. januar 2021, selvom OL er udskudt, er opdateringen af Elvstrøm-regelbogen på vej. Bogen Elvstøm Explains the Racing Rules kommer til salg om nogle uger, denne gang igen med plastikmodellerne til protestbehandling pga. talrige klager over, at de ikke var med i 2017-2020-bogen.

Bogen findes i de større marinebutikker i engelsksprogede lande og kan fås på nettet.

Fås også som app til 149,00 kr.

Bogen foreligger også som app, der ligedes er opdateret (PEX 2021-24), både til Apple og Android. Appen har samme faciliteter som bogen, hvor World Sailings regler kobles til Paul Elvstrøms forklaringer/tegninger og videre til relevante cases.

- Man scroller simpelthen fra regel til forklaring til case-resume. Herudover Race Signals/flags, Fast Find-diagram til part 2-reglerne, Summary of Changes 2021-24 og vejledningen om at protestere. Dette kombineret med en apps muligheder for elektronisk søgefunktion og talrige både interne og externe links gør det endnu nemmere at finde relevante regler og forklaringer/cases, fortæller Krause.

Appen fungerer ideelt på tablet grundet skærmstørrelsen, men kan også benyttes påsSmartphone. Den er udviklet af den danske app-udvikler nBite.

Man søger blot på bogen i App Store, hvor den danske pris lyder på 149,00 kr.

content-loader
content-loader
content-loader