Simon Melchiorsen fra Rudkøbing var på barsk sivbåds-sejlads på Stillehavet
Afstanden til land var flere tusinde sømil. Ingen passerende skibe. Hvert døgn sank sivbåden omkring én centimeter. Skrogets siv og reb smuldrerde ud i oceanet. Mast og ror knækkede. Det oplevede Rudkøbing-sejler sidste år.
Sivbåden kunne ikke sejle med vinden - kun krydse imod. Sejl blev flåede i stykker. Og provianten var ved at slippe op…
For den 28-årige Simon Melchiorsen fra Rudkøbing var denne sivbåds-sejlads på Stillehavet barsk virkelighed sidste år.
Vel hjemme på Langeland lægger Simon Melchiorsen i en snak med Søsiden fra Fyns Amts Avis heller ikke skjul på, at han i tre udfordrende måneder på oceanet fik afprøvet sine yderste grænser. Fysisk, psykisk og socialt.
Efter nytår stak Simon Melchiorsen til søs igen. Denne gang under mere komfortable forhold. Han er sømand og har hyre som maskinmester hos DFDS.
Blev tændt på Stillehavet
Melchiorsen tog en flybillet til Equador for et par år siden.
- Her blev jeg tændt på Stillehavet. Jeg tænkte, at det kunne være lidt fedt at prøve at sejle derude ligesom i de mange beretninger, jeg har læst fra blandt andet Troels Kløvedal og Thor Heyerdahl, siger Simon Melchiorsen til Søsiden, hvor du også kan se flere billeder.
Næste trin mod et eventyr på oceanet blev opklaringen af, at mange potentielle Stillehavs-sejlere ligger i venteposition i Panama:
- Jeg gik ind på nettet på “Find A Crew”. Jeg havde ingen planer. Jeg ville bare se, hvad der rørte sig. Siddende på et hostel i Equador fandt jeg sivbåden Viracocha III, og tankerne gik lige tilbage til, hvad jeg havde læst i bøgerne. Jeg kunne mærke, at “det her måtte jeg opsøge”. Jeg skrev til dem på sivbåden, om jeg ikke kunne komme ned og arbejde frivilligt på projektet, fortæller Simon Melchiorsen.
Tanke blev hurtigt forvandlet til handling. Simon Melchiorsen snuppede et fly fra Ecuador og landede i det nordlige Chile nær grænsen til Peru.
Den gjorde stort indtryk
Ved stranden ud for byen Arica havde sivbådens frivillige en gammel restaurant som bolig, mens de arbejdede på at gøre den opklodsede båd klar til ekspedition. På det tidspunkt havde båden været under bygning i tre år:
- Den gjorde et stort indtryk på mig, siger Simon Melchiorsen, mens han bladrer i sin sejl-indbundne logbog og viser Søsiden en blyants-skitse af Viracocha III.
I de næste dage mødte Simon Melchiorsen de øvrige syv, der skulle sejle med sivbåden. Det var - kort fortalt - kaptajnen fra USA og hans chilenske kæreste, en yngre fransk kvinde, en kameramand fra Italien samt tre midaldrende mænd fra Ukraine, England og Bolivia.
- De fleste af os var amatører. Nogen mere end andre, fastslår Simon Melchiorsen.
Læs mere om Viracocha III-ekspeditionen.
Kilde: Søsiden, Fyns Amts Avis