Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Juli i år har indtil videre ikke haf en eneste meteorologisk sommerdag, fortæller DMI. Her er der sommersejlads i Egå i sidste uge. Foto: Troels Lykke

DMI: Koldeste juli i 41 år - indtil videre

Det har været koldt for sejlerne indtil videre. For juli har indtil nu vist sig fra en overordentlig kølig side – faktisk en af de køligste, vi har registreret, siden målingernes start i 1874.

Af Troels Lykke |

Klimatolog Mikael Scharling har kigget nøje på tallene for dette års juli. Ting ser nemlig ikke helt ud, som de plejer for denne måned.

Han kan konkludere, at:

”Frem til og med i går den 16. juli var middeltemperaturen for juli blot 13,9 °C. Det er hele 3 °C under det normale for årstiden. Det gør lige nu denne første halvdel af juli til den 4. koldeste, DMI har registreret siden 1874 og den koldeste juli i 41 år!”

Det skriver DMI.dk

Han kan også konstatere, at vi heller ikke har haft meget fornøjelse af solen. Fra den 1.-16. juli 2020 har der været 90,1 timer.

Den nye klimanormal, som er baseret på klimadata fra 1991-2020, lander i nærheden af 230 timers sol for hele juli måned. Altså har solen indtil nu skinnet cirka 20 % under normalen. Så det er intet under, hvis man har problemer med at få oparbejdet en fornuftig sommerkulør.

Kilde. DMI

content-loader
content-loader
content-loader